Fransız ağır silahları el-Kaide’de

img
Fransız ağır silahları el-Kaide’de YDH

Fransa’nın geçtiğimiz aralık ayında Antalya’da kurulan ÖSO komutasına verdiği silahların el-Kaide bağlantılı grupların eline geçtiği bildirildi.




YDH-El Hakika’nın haberine göre Fransa’nın Suriye’deki isyancılara verdiği silahların el-Kaide bağlantılı grupların eline geçtiğine dair görüntüler yayımlanmaya başladı.

Haberde Nusra Cephesi ile Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütlerin militanlarının İdlib’in Cebel Zaviye ve Halep’in el-Muğeyrat bölgelerinde Fransız yapımı Milan tanksavar füzeleri kullandığına ilişkin görüntüler yayımlandığı belirtildi.

Militanların durumun anlaşılmaması için Fransız yapımı Milan tanksavar füzelerinden “kırmızı ok” diye bahsettiklerinin belirtildiği haberde el-Kaide bağlantılı grupların son bir hafta içerisinde başta Raşideyn ve Tel Rıfat olmak üzere İdlib ve Halep kırsalında Suriye ordusuna ait birçok tankı ve zırhlı personel taşıyıcıyı imha ettikleri bildirildi.

Fransa ve Almanya tarafından Avrupa ülkeleriyle İsrail’e satılmak istenen Milan tanksavar füzelerinin 3 kilometre menzilli ve güdümlü olduğu bildiriliyor.

Ancak uzmanlar, Milan tanksavar füzelerinin el-Kaide bağlantılı grupların eline geçmiş olmasının bu silahların onlara Fransa tarafından verilmiş olduğunu ispat etmeyeceğini belirterek, Fransa’nın Kaddafi döneminde Libya’ya sattığı bu silahların Libya’daki silahlı gruplar tarafından Suriye’ye gönderilmiş olabileceğini söylüyorlar.



Makaleler

Güncel