Suriyeli isyancılara Londra’dan kötü haber

img
Suriyeli isyancılara Londra’dan kötü haber YDH

İngiltere Başbakanı David Cameron’un, Suriye’deki isyancı gruplara silah göndermekten vazgeçtiği bildirildi.




YDH-Daily Telegraph gazetesinin haberine göre İngiliz başbakanlığına yakın kaynaklar, Başbakan David Cameron’un Suriye meselesine daha fazla müdahil olmaktan ve bu ülkedeki isyancı gruplara silah vermekten vazgeçtiğini açıkladı.

Başbakan Cameron’un karar değiştirmesinde İngiltere Ulusal Güvenlik Kurulunda komutanların yaptığı uyarıların etkisinin olduğu belirtildi.

Habere göre İngiliz komutanlar Başbakan David Cameron’a Suriye ordusunun güçlü olduğunu ve isyancılara füze ve silah göndermekle sorunun çözülemeyeceğini söylediler ve Suriye’ye gönderilen silahların Suriye’deki ılımlı muhaliflerin değil aksine aşırı grupların eline geçtiğini belirterek aşırı grupların güçlenmesinin İngiliz ulusal güvenliğine tehdit oluşturacağını ifade ettiler.

İngiliz komutanların ayrıca Başbakan Cameron’u Suriye’de bir uçuşa yasak bölge oluşturulmasının Suriye hava savunma sisteminin güçlü olmasından dolayı İngiltere’yi Suriye’de uzun süren bir savaşa sürükleyebileceğini belirterek uyardıkları bildirildi.

Birkaç gün önce Suriye’deki isyancılara silah gönderme konusundaki kararın İngiltere meclisi tarafından onaylanması yönünde karar alındığı bildirilmişti.

Sadece İşçi Partisi ile Liberal Demokratların değil, Başbakan Cameron’un da üyesi olduğu Muhafazakar Parti’ye mensup milletvekillerinin önemli bir kısmının da Suriye’deki isyancılara silah yardımı yapılmasına karşı çıktığı belirtiliyor.

Daily Telegraph gazetesi, AB’nin Suriye’deki isyancılara silah ambargosunu kaldırması için yoğun çaba gösteren Başbakan David Cameron ile Dışişleri Bakanı William Hague’un komutanların ve siyasilerin baskısı sebebiyle Suriye tutumundan geri adım attığını bildirdi.

   



Makaleler

Güncel