BM’nin Suriye’de kimyasal inceleme yapacağı yerler

img
BM’nin Suriye’de kimyasal inceleme yapacağı yerler YDH

Birleşmiş Milletlerin daha önce Suriye’nin yaptığı çağrı üzerine üç bölgede kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığına dair inceleme yapacağı bildirildi.




YDH-Fars haber ajansına açıklamada bulunan Suriyeli kaynaklar, BM denetçilerinin Han el-Asel, Cober ve Banyas’ta inceleme yapacağını öne sürdü.

Suriyeli kaynaklar, Birleşmiş Milletler denetçilerinin çatışmalarda kimyasal silah veya zehirli maddeler kullanılıp kullanılmadığına dair inceleme yapacağı yerlerle ilgili olarak şunları söyledi:

BM’nin imceleme yapacağı birinci yer, Halep kırsalındaki Han el-Asel beldesi: Suriye ordusunun kontrolü altında bulunduğu mart ayında terörist gruplar Han el-Asel’deki askerlere ve sivil halka karşı kimyasal silah kullandı.

İkinci yer, Şam kırsalındaki Cober: Suriye ordusu, bu bölgede yaptığı operasyonlarda silahlı grupların silah deposu olarak kullandığı yerlerde Suudi Arabistan yapımı çok miktarda kimyasal ve zehirli madde ele geçirdi.

Üçüncü yer, Suriye’nin batı kıyılarındaki Banyas: Suriye ordusu, bu bölgede silahlı gruplara yaptığı operasyonlarda çok sayıda varil dolusu kimyasal madde ele geçirdi.

Basına sızan haberlere göre BM denetçilerinin inceleme yapacağı öne sürülen bu üç bölge Suriye yönetiminin BM’ye inceleme izni verdiği bölgeler arasında yer alıyor.



Makaleler

Güncel