İsrail basını: Yaralılar açıklanandan çok daha fazla

img
İsrail basını: Yaralılar açıklanandan çok daha fazla YDH

İsrail basını, rejimin hastanelere verdiği talimata dikkat çekerek ölü ve yaralı sayısının kamuoyuna açıklanandan çok daha fazla olduğunu bildiriyor.




YDH- Yediot Ahronot gazetesi, hastane kaynakları tarafından açıklanan yaralı asker sayısının, İsrail ordusu tarafından açıklanandan çok daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Hükümete muhalif Yediot Ahronot gazetesi, daha önce de İsrail ordusunun hastanelere orduyla koordinasyon kurmadan ölü ve yaralı sayısı açıklamaması konusunda talimat verdiğini bildirmişti.

İsrail basını, herhangi bir askerin öldüğünü “öldüğünün açıklanmasına izin verildi” ifadesiyle duyuruyor.

İsrail’de ölü ve yaralı sayılarının açıklanması konusunda 1966’dan beri basına sansür uygulayan yasal bir mekanizma var.

İsrail rejimi Gazze ve Lübnan cephelerindeki kayıplarının önce “yaralandı” ifadesiyle duyururken, herhangi bir askerin öldüğünün açıklanmasına ancak belirli bir süre sonra izin veriyor.

Filistin direnişi Çarşamba günü Gazze kentinin doğusundaki Şucaiye mahallesinde kurduğu pusuya düşen 15 İsrail askerinin öldüğünü açıklamıştı. 

İsrail basını Şucaiye’de önce 8 askerinin öldüğünü belirtmiş; ancak daha sonra 10 askerin öldüğünün açıklanmasına izin vermişti.

Hamas Askeri Sözcüsü Ebu Ubeyde, dün yaptığı açıklamada İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın son 72 saat içerisinde 36 İsrail askerini öldürdüğünü ve 72 askeri aracı da kısmen veya tamamen imha ettiğini açıklamıştı.