İsrail medyası: Daha çok yalan söyleyin

img
İsrail medyası: Daha çok yalan söyleyin YDH

Haaretz gazetesi analisti, Gazze’de bir galibiyete inanmak için ordu sözcüsünün yalanlarına ihtiyaç olduğunu belirtti.




YDH- İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi analisti Chaim Levinson, İsrial ordusunun Gazze’de yürüttüğü savaşı kazanacaklarına dair inançlarının devam edebilmesi için ordu sözcüsünün yalanlarına ihtiyaç olduğunu yazdı.

Levinson, Haaretz gazetesinde yayınlanan makalesinde,  İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari için “Yaptığı tek şey dışkıyı almak, onu parfümle kokusunu bastırmak ve en iyi yiyecek olarak satmaktır. İnanmıyor musun?” ifadelerini kullandı.

Levinson makalesinde "İsraillilerin, geçen Ekim ayının yedisinden bu yana İsrail ordusunun yürüttüğü savaşı kazandıklarına inanmaya devam edebilmeleri için, ordu sözcüsü Tümgeneral Daniel Hagari'nin yalanlarına ihtiyaç var.” dedi.

Makalede ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Mayıs 2021'de bir Cuma öğleden sonra, çok popüler bir WhatsApp grubu bir sesli mesaj gönderdi. Mesajın, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Amikam Norkin'a ait olduğu yazıldı.

Sanki Gazze'deki Hamas tünellerinin bombalanmasının ayrıntılarını anlatıyormuş gibiydi. Aslında mesajda konuşan kişi utanç verici bir şekilde, Walla web sitesinin askeri muhabiri Amir Bouhbut'tu.”

İsrail'de yalan söylemenin bir endüstri haline geldiğine vurgu yapan analist, “En çok talep edilen ürün yalandır. Gerçeği söylemek isteyen herkes hayal kırıklığı endüstrisinin bir parçası olarak kabul edilir. Ulusal büyüklük ve gurur endüstrisi, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği her türlü çalışmayla gurur duymaktadır. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana pek çok şeyden vazgeçmesi gerekiyor; bunlardan en önemlisi kendimize yalan söylemek.”