İsrail ordusundaki yaralı sayısı artıyor

img
İsrail ordusundaki yaralı sayısı artıyor YDH

Gazze savaşının üçüncü ayı bitmek üzereyken İsrail ordusundaki kayıplarla birlikte yaralı sayısının da artmaya devam ettiği açıklandı.




YDH- İsrail ordusunun Gazze'deki çatışmalarda yaralanan asker sayısının sürekli arttığını bildiren Yediot Ahronot gazetesi, bunun İsrail tarihinde görülmemiş bir durum olduğunu belirtti.

Yediot Ahronot yayımladığı haberde şu ifadelere yer verdi: "Ordudaki yaralı sayısındaki artış, ulusal bir soruna dönüştü. 3400 askeri tekrar rehabilite etmek için geniş kapsamlı bir mekanizmaya ihtiyacımız var."

Yediot Ahronot göre, İsrail Savunma Bakanlığı, "Gazze savaşı sırasında 12 bin 500'den fazla İsrail askerinin kalıcı olarak sakatlanmasının beklendiğini" bildirdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 90 gündür devam eden hava ve kara saldırılarının ardından ordu sözcüsü, şu ana kadar 500'den fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü söyledi. Fakat yaralıların net sayısını açıklamadı.

Ancak hastane yetkilileriyle görüşen Yediot Ahronot, İsrail kurumları arasındaki istatistiksel farklılıkları gözler önüne sererken, savaşta yaralananlar hakkında da şu bilgileri verdi: “Tel Aviv'deki Beilinson Hastanesi dün gece 3 yaralı askerin kabul edildiğini açıkladı. Bundan önce Soroka hastanesi de yeni yılın ilk gününde sadece 24 saat içinde 9 yaralı İsrail askerini kabul ettiğini duyurmuştu.”

Yediot Ahronot yayımladığı haberin devamında, Gazze savaşının başlangıcından bu yana, çeşitli derecelerde yaralı 2 bin 384 askerin Soroka Hastanesi'ne sevk edilerek ordudan terhis edildiğini bildirdi.



Makaleler

Güncel