İsrail ordusu hırsızlığa ve çapulculuğa başladı

img
İsrail ordusu hırsızlığa ve çapulculuğa başladı YDH

Filistinli yetkililer, İsrail ordusunun Gazze halkının milyonlarca dolar değerindeki değerli eşyalarını çaldığını bildirdiler.




YDH- Cumartesi günü bir açıklama yapan Gazze’deki Hamas hükümetinin medya ofisi, "İşgalci Siyonist ordu askerleri Gazze halkından para, altın ve tarihi eşyalar çalıyor." dedi.

Hamas, son 92 gün içinde İsrail ordusu tarafından 92 milyon şekel (25 milyon dolar) değerinde para, altın ve değerli eşya çalındığına dair halktan onlarca şikayet alındığını söyledi.

Bu hırsızlıkları belgeleyen Yediot Ahronot gazetesi de olayı "Gazze'nin mülklerinin sistematik olarak çalınması ve yağmalanması" olarak nitelendirdi.

Filistinli yetkililer, daha önce yaptıkları bir açıklamayla da İsrail ordusunun başka bir suçunu duyurmuşlardı. Yetkililer, Gazze'nin kuzeydoğusunda yer alan Tufah Mahallesi’nde bulunan mezarlıktan 1100 kişinin mezarlarından çıkarıldığını bildirmişlerdi.

Söz konusu yetkililer bu olayla birlikte İsrail rejiminin organ hırsızlığı yaptığına dair şüphelerin daha da artığını dile getiriyorlar.

Hamas'ın medya ofisi yaptığı açıklamada, İsrail’in hırsızlık yöntemlerine değinerek, "soygun operasyonunun" çeşitli şekillerde gerçekleştirildiğini bildirdi. Açıklamaya göre, İsrail askerlerinin ilk yöntemleri, Selahaddin karayolu gibi kontrol noktalarında başvurdukları yöntem. Kontrol noktalarındaki İsrail birlikleri, güneye göç etmek zorunda kalan insanların pahalı eşyalarının bulunduğu çantalara el koyuyor.

Hamas, İsrail askerlerinin başvurduğu ikinci yöntemin de İsrail bombardımanı ve tehdidi altında boşaltılan evlerde bulunan eşyaları çalmak olduğunu açıkladı. Buna, İsrail askerlerinin evlere girdiği, hatta hatıra fotoğrafları çekip sosyal medyada paylaştığı Beyt Lahya da dahil.



Makaleler

Güncel