Israel Hayom: Gazze'deki savaşta yeni bir aşamaya geçildi

img
Israel Hayom: Gazze'deki savaşta yeni bir aşamaya geçildi YDH

İsrail medyası, İsrail rejiminin güvenlik ve siyasi kabinesinin Gazze Şeridi'ne karşı savaşı birkaç ay daha ve yeni bir şekilde sürdürme kararının olduğunu açıkladı.




YDH- İbranice yayın yapan Israel Hayom gazetesi, İsrailli bir yetkiliden alıntı yaparak şöyle yazdı: “İsrail'in Gazze'ye karşı savaşı, kabinenin onayladığı yeni bir yöntemle aylarca devam edecek.”

Söz konusu İsrailli yetkili sözlerine şöyle devam etti: “Gazze'deki savaşın yeni aşaması, istihbarat verileri ve ordunun değerlendirmeleri ışığında, Filistinli örgütlerin karargahlarına operasyonel saldırıları içerecektir.”

Savaşın yeni aşamasında İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde geniş alanlara hakimiyetini sürdüreceği ve bazı bölgelerden güçlerini çekeceği bildirildi.

Israel Hayom’a konuşan İsrailli yetkiliye göre, İsrail askerlerinin kayıplarını azaltmak amacıyla Gazze'nin bazı bölgelerindeki güçlerin sayısı azaltılacak.

Aynı yetkili, Gazze Şeridi'nin ikiye bölündüğünü ve bu şeridin kuzeyinde yaşayanların geri dönmesine izin verilmeyeceğini de duyurdu.

Israel Hayom’a göre, savaşın durdurulması yönünde uluslararası baskıyla karşı karşıya kalan Netanyahu, "savaşın birkaç ay daha sürdürülmesi" amacıyla "uluslararası manevra marjının" korunması gerektiğini vurguluyor.

Geçtiğimiz pazartesi gecesi Likud partisinin bir toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant da Gazze'deki ve işgal altındaki toprakların kuzey sınırındaki savaşın sona ermediğini ve birkaç ay daha devam edeceğini söylemişti.

İsrail rejimi dün yaptığı açıklamayla Gazze'ye yönelik saldırılarda üçüncü aşamaya geçildiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki savaşın "üçüncü aşamasına" girildiğini resmen duyurmasına rağmen Filistin direnişinin İsrail ordusuna yönelik operasyonları hız kesmeden aralıksız devam ediyor.

İsrail ordusunun devam eden hava ve kara saldırıları nedeniyle Gazze’de yaşanan tıbbi yardım ve malzeme eksikliği sonucu ortaya çıkan insani krizin, 17 yıldan fazla süren abluka tarihinin en ağır aşaması olduğu belirtiliyor.



Makaleler

Güncel