Hizbullah İsrail ordusunun karargâhını vurdu

img
Hizbullah İsrail ordusunun karargâhını vurdu YDH

Hizbullah, üst düzey komutanlarından Visam Hasan Tavil'e yönelik saldırının bir karşılığı olarak İsrail ordusunun Safed kentindeki karargâhının hedef alındığını bildirdi.




YDH- İsrail medyası, bugün öğle saatlerinde işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde sirenlerin devreye girdiğini duyurdu.

Bu haberin yayınlanmasının ardından İsrail kaynakları, Safed şehri başta olmak üzere işgal altındaki toprakların kuzeyinde birçok bölgede dakikalarca sürekli siren seslerinin duyulduğunu bildirdi.

İsrail medyası daha sonra, İsrail ordusunun İsrail ordusunun Safed'deki karargahına çok sayıda intihar uçağı veya füze ile saldırı yapıldığını bildirdi.

Bu açıklamaların yayınlanmasının ardından da bazı medya kaynakları, bu üste çıkan yangının ve intihar dronlarının enkazının fotoğraflarını yayınladı.

Medyada yer alan bu görüntülerden çok kısa bir zaman sonra bir açıklama yapan Hizbullah da Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri ve arkadaşlarının öldürülmesine ve ayrıca Visam Hasan’a yönelik operasyona bir karşılık olarak İsrail ordusu karargahının birkaç intihar hava aracıyla hedef alındığını bildirdi.

Lübnan Hizbullah'ı dün yaptığı açıklamada, hareketin üst düzey komutanlarından "Hac Cevad" lakaplı Visam Hasan Tavil'in İsrail'in saldırsı sonucu hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

 



Makaleler

Güncel