Hahamlar halkı hükümete karşı ayaklanmaya çağırdı

img
Hahamlar halkı hükümete karşı ayaklanmaya çağırdı YDH

SAAF-Barış İçin Hahamlar Kongresi adlı bir kuruluşun üyesi olan hahamlar Olmert hükümetini devirmek için halktan isyan




SAAF-Barış İçin Hahamlar Kongresi adlı bir kuruluşun üyesi olan hahamlar Olmert hükümetini devirmek için halktan isyan başlatmasını istedi.

 

Worldnet daily adlı internet sitesinin haberine göre İsrail içinde ve dışında 1200 önde gelen hahamın oluşturduğu Barış İçin Hahamlar Kongresi, bugün yayınladığı bildiride “Biz tüm İsrail halkından ve liderlerinden İsrail halkı için büyük bir tehdit olan mevcut hükümeti en kısa sürede değiştirmek için demokratik ayaklanma başlatmaya çağırıyoruz” ifadesine yer verdi.

 

Hahamların bu bildiriyi İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada barış için Batı Şeria’nın büyük bir kısmından çekilmeye hazır olduğunu açıklaması üzerine yayınlandığı bildiriliyor.

 

Ehud Olmert, geçtiğimiz hafta İsrail’in kurucusu David Ben Gurion’un ölüm yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la en kısa sürede görüşmeye hazır olduğunu açıklamış ve cezaevlerindeki birçok Filistinliyi serbest bırakabileceğini belirtmişti.

 

Olmert’in bu sözlerini bir “cinayet” olarak niteleyen Hahamlar Kongresi, “Olmert, aslında İsrail cezaevlerindeki binlerce tehlikeli teröristi serbest bırakarak İsrail toplumunun intiharını ilan etmiştir. Bu yüzden de İsrail halkının demokratik bir isyan başlatarak bu hükümeti en kısa sürede devirmesi gerekmektedir” açıklamasını yaptı.