Irak Direnişi İsrail’in önemli mevzilerini vurdu

img
Irak Direnişi İsrail’in önemli mevzilerini vurdu YDH

Irak'taki İslami Direniş, Filistin'le dayanışma amacıyla işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail mevzilerine yeni bir saldırı düzenledi.




YDH- Irak İslami Direnişi işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail mevzilerine yeni bir saldırı düzenlediğini duyurdu. Direniş, cuma akşamı Eilat Limanı'ndaki (Umm el-Raşraş) önemli bir bölgeye düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Irak Direnişi, insansız hava aracı saldırısının İsrail tarafından Filistinli sivillere karşı işlenen katliamlara bir yanıt olduğunu söyledi ve İsrail hedeflerine yönelik operasyonlarını sürdürme sözü verdi.

Irak İslami Direnişi cuma günü erken saatlerde de İsrail işgali altındaki Hayfa Limanı'na bir intihar dronu ile saldırı düzenlemişti.

Direniş'in askeri medyası tarafından yayımlanan açıklamada, operasyonun İsrail rejimine mal geçişini engellemeyi amaçlayan operasyonların ikinci aşaması paralelinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon serisinde Direniş, perşembe günü erken saatlerde işgal altındaki Filistin'in en güneydeki şehri olan Umm el-Raşraş'a (Eilat) doğru bir insansız hava aracı saldırısı yapmıştı.

Direniş ayrıca, aynı gün kısa bir süre sonra savaşçılarının Hayfa Limanı yakınlarındaki hayati noktalara iki el-Arkab seyir füzesi fırlattığını duyurmuştu.  

Irak İslami Direnişi 21 Mayıs'ta, İsrail güçlerinin Gazze'de işlediği suçlara karşılık olarak savaşçılarının işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail'e ait bir insansız hava aracı üssüne drone saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Irak İslami Direnişi, Gazze savaşının başladığı 17 Ekim'den sadece 10 gün sonra savaşa katılmasından bu yana yaptığı gibi İsrail mevzilerine saldırmaya devam edeceğini vurguladı.

Irak Direnişi'nin İsrail mevzilerine yönelik saldırıları, İsrail'in Refah'ı işgaliyle eşzamanlı olarak son birkaç hafta içinde sıklaştı.