Irak Direnişi: Hizbullah'ın yanında savaşacağız

img
Irak Direnişi: Hizbullah'ın yanında savaşacağız YDH

Irak Direnişi, İsrail'in Lübnan'a saldırması halinde Hizbullah'ın yanında yer alacaklarını açıkladı.




YDH- El-Ahbar’ın bildirdiğine göre, Irak'taki İslami Direniş kaynakları, Irak'taki Ketaib-i Hizbullah ve Nuceba Hareketi’nin, İsrail'in Lübnan'a yönelik olası bir saldırısına karşı Hizbullah'ın kabul etmesi halinde Hizbullah'ın yanında yer almaya hazır olduklarını açıkladıklarını belirtti.

El-Ahbar, söz konusu iki grubun bu tutumlarını Kurban Bayramı öncesinde Irak'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Keni ile Iraklı direniş grupları arasında yapılan görüşmede ortaya koyduklarını söyledi.

Kaynaklar, Bakıri Keni'nin şu anda bölgedeki savaşın genişlemesini önlemek için Iraklı grupların Hizbullah'ın yanında yer alması konusunda çekincelerini saklı tuttuğunu belirtti.

Seyyidu’ş-Şuheda Tugayları Sözcüsü Kazım el-Fertusi, "Hizbullah'ın yüksek kabiliyetleri, tam teçhizatı, kaliteli silahları ve çok sayıda savaşçısı var ve tüm bunlar düşmanın kabiliyetleri ne olursa olsun en büyük saldırıyı püskürtmek için yeterli" dedi ve şöyle devam etti: "Ancak Irak'tan mücahitlerin Güney Lübnan'da bulunması gerekirse, Siyonist saldırıya karşı ilk savunma hattında yer alacağız, zira bu, tüm özelliklerin ve sınırların ortadan kalktığı bir İslam ve Arap davasıdır."



Makaleler

Güncel