Irak direnişi: İsrail'le sıfır mesafeden savaşırız

img
Irak direnişi: İsrail'le sıfır mesafeden savaşırız YDH

Iraklı direniş grubu lideri, Irak direnişinin İsrail'le 'sıfır mesafeden' savaşacağı konusunda uyardı.




YDH- Seyyidu’ş-Şuheda Tugayları, İsrail'in Lübnan'a savaş açma tehdidini gerçekleştirmesi halinde ülkedeki direniş savaşçılarının İsrail rejimine "sıfır mesafeden" saldıracağı uyarısında bulundu.

Seyyidu’ş-Şuheda Tugayları Genel Sekreteri Ebu Alaa el-Velai sosyal medya platformu “X” üzerinden yaptığı açıklamada, Iraklı savaşçıların şimdiye kadar "Siyonist düşmanın kalelerini 800 kilometreden (497 mil) fazla bir mesafeden vurduklarını" söyledi.

el-Velai, "Ancak Siyonist varlık Lübnan'a savaş açma aptallığını göstermesi halinde coğrafi engel ortadan kalkacaktır" diye ekledi.

Iraklı direniş lideri, "Bu durumda çatışmalar sıfır mesafede olacak ve direnişin, her türlü askeri cephanesi kullanılabilir ve hedeflerini son derece hassas bir şekilde vurabilir hale gelecektir." dedi.

Seyyidu’ş- Şuheda Tugayları, Haşd Şaabi bünyesinde yer almakta.Irak el-Nasr İttifakı Üyesi Selam el-Zübeydi de Direniş Ekseni’nin Hizbullah ve Lübnan'a yönelik herhangi bir Siyonist saldırı karşısında sessiz kalmayacağını belirtti.

El-Zübeydi şöyle dedi: “Irak direnişi, Orta Doğu'daki tüm fraksiyonlarıyla birlikte, Siyonist varlığa karşı durmaya hazır olduğunu ifade etti ve koruyucu pozisyonu ile Lübnan'ı ve Filistin davasını savunmada ana unsurlardan biri olacak.”

Direniş ekseninin böyle bir savaşa girebilecek donanıma, sayıya ve inanca sahip olduğunu ve kayıtsız kalmayacağını sözlerine ekleyen Iraklı yetkili şu uyarıda bulundu: , “ABD ve onun şımarık çocuğu İsrail böyle bir adım atarsa ​​büyük bir bataklığa saplanacak ve zafer iddiaları büyük bir kayba dönüşecektir.”

El-Zübeydi, direniş gruplarının gücünü ve neler yapabileceklerini bildikleri için Siyonist yapıya ve Amerikan işgaline böyle bir adım atmadan önce iyice düşünmeleri tavsiyesinde bulundu.

El-Zübeydi sözlerinin sonunda, Orta Doğu bölgesinde gerilimi arttıran tehditlerin öncelikli sorumlusunun Amerikan işgali olduğunu vurguladı.

Irak İslami Direniş, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne karşı soykırım savaşı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Filistin topraklarında yer alan hedeflere çok sayıda saldırı düzenledi.



Makaleler

Güncel