Yemen ve Irak Direnişi Hayfa'yı vurdu

img
Yemen ve Irak Direnişi Hayfa'yı vurdu YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Filistin halkına destek amacıyla Irak direniş güçleriyle birlikte İsrail'e karşı askeri operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Irak İslami Direnişi ile ortak bir operasyon düzenleyerek Hayfa'daki önemli bir hedefi seyir füzeleriyle hedef aldığını duyurdu.

Operasyonun çok sayıda seyir füzesi kullanılarak gerçekleştirildiğini söyleyen Seri, operasyonun başarılı beri sonuçlandığını bildirdi.

Yahya Seri, “Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar durana ve kuşatma kaldırılana kadar Filistin halkına destek amacıyla Irak İslami Direnişi ile ortak operasyonların devam edeceğini” vurguladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri pazartesi günü de ABD, İngiltere ve İsrail’e ait gemileri hedef alan dört önemli askeri operasyon gerçekleştirdiğini ve tam isabet sağlandığını duyurmuştu.

Bu operasyonlar da birkaç gün önce Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Akdeniz ve Kızıldeniz'de İsrail'e bağlı dört gemiye ve bir Amerikan gemisine yönelik operasyonların hemen ardından gelmişti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımına destek veren gemi ve şirketleri farklı sularda doğrudan saldırı tehdidi altına alarak Filistin halkına güçlü desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Yemen Silahlı Kuvvetleri ayrıca, Irak Direniş gruplarıyla işbirliği yaparak, İsrail işgali altındaki iki büyük liman olan Hayfa ve Aşdod'a yönelik operasyonlarını artırarak destekleyici operasyonlarının kapsamını genişletmeye çalışıyor.



Makaleler

Güncel