Direniş Ekseni Cephesi (2 Temmuz)

img
Direniş Ekseni Cephesi (2 Temmuz) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 2 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir:




Kassam Tugayları'nın 2 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesindeki mezarlığın yakınında toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde bir İsrail askeri "Tiger" asker taşıyıcısını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde iki İsrail askeri yakın mesafeden vurularak öldürüldü.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde bir evin içinde barikat kuran 14 askerden oluşan bir İsrail kuvveti bir TBG bombası ile hedef alındı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde bir İsrail askeri Merkava 4 tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

"Netzarim" ekseninde mevzilenmiş İsrail güçlerini havan mermileri ve kısa menzilli Recum roketleriyle hedef aldı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde İsrail piyade kuvvetleri ile çatışmaya girdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batı kampı bölgesinde iki 'Merkava 4' askeri tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 2 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesindeki es-Selam Camii yakınlarında bir İsrail askeri aracına "Sakib" patlayıcı cihazı patlattı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde bir binanın içinde barikat kuran özel bir İsrail askeri gücünü bir TBG bombası ile hedef aldı.

İsrail ordusunun "Netzarim" eksenindeki "Ebu Ureyban" bölgesindeki komuta ve kontrol karargahını hedef aldı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesindeki ilerleme ekseninde İsrail askerlerini ve araçlarını havan topu yaylım ateşiyle hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 2 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde ilerleme eksenlerinde İsrail askerleri ve ordu araçlarından oluşan bir topluluğu havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısına giren İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının mevzilerini havan toplarıyla hedef aldı.

Ed-Dahiye bölgesine saldıran İsrail güçleriyle makineli tüfekler kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze Şehri'nin güneyindeki Refah'ın batısındaki ilerleme ekseninde İsrail askerlerine ve askeri araçlarına havan topları yağdırdı.

Fırtına Güçleri'nin 2 Temmuz'daki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'da, Nablus'un doğusundaki ed-Dahiye bölgesinde İsrail güçleriyle uygun silahlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahid Tugayları'nın 2 Temmuz'daki operasyonları:

"Netzarim" ekseninde İsrail ordusuna ait bir komuta ve kontrol karargahını iki adet 107 tipi füzeyle hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri ile ortak bir operasyonda, Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye'de ilerleme ekseninde İsrail güçlerinin bir toplantısını birkaç füze ile hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 2 Temmuz'daki operasyonları:

Mücahid Tugayları ile ortak bir operasyonda, kısa menzilli roketlerle Şucaiye mahallesindeki ilerleme ekseninde İsrail güçlerinin bir araya gelmesini hedef aldı.

Hizbullah'ın 2 Temmuz'daki operasyonları:

Doğu sektörü:

Kiryat Şmona kışlası düzinelerce Katyuşa roketiyle hedef alındı.

Batı bölgesi:

Cel el-Alem bölgesi topçu atışıyla hedef alındı.

Yemen ordusunun 2 Temmuz'daki operasyonları:

Irak'taki İslami Direniş ile ortak bir operasyonda, işgal altındaki Filistin topraklarında yer alan Hayfa'daki önemli bir İsrail askeri hedefini bir dizi füze ile hedef aldı.



Makaleler

Güncel