Nasrullah Hamas'tan bir heyetle görüştü

img
Nasrullah Hamas'tan bir heyetle görüştü YDH

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hamas'ın önde gelen bir heyetiyle genel olarak Filistin ve özel olarak da Gazze'deki son güvenlik ve siyasi gelişmeleri görüştü.




YDH- Direniş kaynaklarının bildirdiğine göre, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah bugün, Usame Hamdan'ın da hazır bulunduğu, Halil el-Hayya başkanlığındaki Hamas heyetiyle bir araya geldi.

Görüşmede, genel olarak Filistin ve özel olarak Gazze'deki son güvenlik ve siyasi gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Toplantıda Lübnan, Yemen ve Irak'taki destek cephelerinin durumunun da değerlendirildiği belirtildi.

Ayrıca, ateşkes ve esir takası müzakerelerindeki son gelişmelerin, genel durumun ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik hain saldırının sona erdirilmesi için ortaya konan önerilerin incelendiği açıklandı.

Her iki tarafın da "direnişin arzu edilen hedeflerine ulaşması için her düzeyde saha ve siyasi koordinasyonun devam edeceğini" vurguladığı kaydedildi.

Geçtiğimiz cuma günü Lübnan'daki Cemaat-i İslami Genel Sekreteri Şeyh Muhammed Takuş’la da bir araya gelen Nasrullah, "Gazze Şeridi'ndeki yiğit direnişi ve onun kararlı ve onurlu halkını desteklemek için direniş güçleri arasındaki işbirliğinin önemini" vurgulamıştı.



Makaleler

Güncel