Direniş Ekseni Cephesi (14 Temmuz)

img
Direniş Ekseni Cephesi (14 Temmuz) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 14 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 14 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki "Netzarim" ekseninde yer alan Tel el-Heva mahallesi ve komuta kontrol karargahı yakınlarında toplanan İsrail askerlerini kısa menzilli roketlerle hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 14 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki "Netzarim" eksenindeki ikmal hattında toplanan İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'nin güneyindeki "Netzarim" ekseninde İsrail ordusunun karargâhını 107 mm'lik iki roketle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın kuzeyinde Filistin-Mısır sınırında konuşlanmış İsrail güçleri ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda ilerleme eksenindeki İsrail güçlerini ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Refah sınır kapısı çevresinde konuşlanmış İsrail askerlerini ve askeri araçlarını 107 mm'lik roketler ve ağır havan toplarıyla hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 14 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda bulunan havaalanı civarındaki İsrail askeri birliklerini havan toplarıyla hedef aldı.

"Netzarim" eksenindeki "Ebu Ureyban Sitesi"nde bulunan bir İsrail askeri komuta ve kontrol merkezini Ebabil patlayıcıları ve ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Refah geçiş kapısı ve çevresinde konuşlanmış İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir topluluğu birkaç havan toplarıyla hedef aldı.

Refah'taki Yebna kampının güneybatısındaki el-Abd Cebr, et-Tama ve Burc el-Asi bölgelerinde İsrail askerlerinin mevzilerini standart 60 mm havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 14 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısında yer alan Tel Zarub civarına sızan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 14 Temmuz'daki operasyonları:

Hedab Yarin bölgesi civarındaki İsrail askerlerini füzelerle hedef aldı.

Ayelet'te yeni kurulan 91. Tümen karargâhını insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

Lübnan'ın Kefr Şuba bölgesindeki Ruveysat el-Alem bölgesi civarındaki İsrail askerlerini Burkan füzesiyle hedef aldı.

Lübnan'ın Kefr Şuba tepelerindeki Ramsa bölgesini füzelerle hedef aldı.

Yemen ordusunun 14 Temmuz'daki operasyonları:

Aden Körfezi'nde İsrail rejimine ait "MSC UNIFIC" gemisini birkaç balistik füze ve insansız hava aracıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan "Eilat"taki birkaç İsrail askeri bölgesini insansız hava araçlarıyla hedef aldı.