Irak Direnişi el-Mevasi katliamına karşılık verdi

img
Irak Direnişi el-Mevasi katliamına karşılık verdi YDH

Irak İslami Direnişi’nin İsrail işgal bölgelerine üç saldırı düzenlediği bildirildi.




YDH- Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağın el-Meyadin'e verdiği bilgiye göre, Irak İslami Direnişi, işgal güçlerinin el-Mevasi'de gerçekleştirdiği katliama tepki olarak bugün İsrail hedeflerine yönelik üç saldırı düzenledi.

Cumartesi günü İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a bağlı el-Mevasi'ye düzenlediği saldırılarda en az 90 Filistinli hayatını kaybederken yüzlercesi de yaralanmıştı.

Olay uluslararası kınamalara neden olurken, Yemen Silahlı Kuvvetleri ve Irak Direnişi de dahil olmak üzere Direniş Ekseni üyeleri daha proaktif bir yaklaşım sergiledi.

El-Meyadin'e konuşan kaynak, İslami Direniş'in el-Mevasi katliamının ardından İsrail işgaline karşı operasyonlarını tırmandırdığını söyledi.

Söz konusu kaynak, pazartesi günü erken saatlerde Irak İslami Direnişi'nin farklı hedeflere karşı intihar dronları kullanarak iki operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ayrıca, üçüncü bir operasyonun da yerel olarak geliştirilen el-Arkab seyir füzeleri ile yapıldığını açıkladı.

Operasyonlarda Umm el-Raşraş (Eilat) ve Hayfa Limanı’nın hedef alındığı belirtildi.

Irak Direniş gruplarından olan Ketaib-i Hizbullah, İsrail rejiminin saldırılarını kınayan ve çok yakın bir zamanda misilleme sözü veren bir açıklama yayımlamıştı.

Grup, İsrail işgalinin "sadece savaş dilinden anladığını" ve bunun da Direniş Ekseni üyelerinin operasyonlarının hızını arttırmasını gerektirdiğini söylemişti.

Iraklı Direniş grupları İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamlarında ABD'nin rolünü vurguladı.

Irak Direnişi, "ABD, Siyonistleri destekleyerek ve onlara katliam yapmaları için binlerce ton bomba sağlayarak Filistin halkının öldürülmesine ortak oluyor" dedi.