Direniş Ekseni Cephesi (17 Temmuz)

img
Direniş Ekseni Cephesi (17 Temmuz) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 17 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 17 Temmuz'daki operasyonları

Nasır Selahddin Tugayları ile ortak bir operasyon düzenleyerek Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Tel el-Sultan mahallesinin güneybatısındaki “el-İzbe” bölgesinde konuşlanmış İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda yer alan el-Meşru kavşağı yakınlarında bir İsrail askeri Merkava tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin el-Merah mahallesinde İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 17 Temmuz'daki operasyonları

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Yebna kampında bir İsrail askerine keskin nişancı ateşi açıldı.

Refah geçiş kapısı içinde ve çevresinde konuşlanmış İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının bulunduğu bir mevziyi havan toplarıyla bombaladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki el-Merah mahallesinde İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 17 Temmuz'daki operasyonları

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda yer alan “Kef el-Meşru” civarına ilerleyen bir İsrail zırhlı personel taşıyıcısına yüksek güçlü bir patlayıcı cihaz yerleştirdi.

Refah kara geçişine sızan İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Mücahid Tugayları'nın 17 Temmuz'daki operasyonları

Ensar Tugayları ile ortak bir operasyon düzenleyerek İsrail ordusu “Re'im”in Gazze Komutanlığı karargahını iki adet 107 mm roketle hedef aldı.

Gazze sınırındaki “Nirim” yerleşimini iki adet 107 mm roketle hedef aldı.

Şehit Abdülkadir el-Hüseyni Tugayları'nın 17 Temmuz'daki operasyonları

Şehit Abdulkadir el-Hüseyni Tugayları'na bağlı roket ve topçu birliği İsrail yerleşimlerini, askeri mevzileri ve “Netzarim” eksenini roket ve havan toplarıyla vurdu.

Fırtına Güçleri'nin 17 Temmuz'daki operasyonları

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine saldıran İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Hizbullah'ın 17 Temmuz'daki operasyonları

 “Sa'ar” ve ‘Gaşer Haziv’ yerleşimlerini onlarca Katyuşa roketiyle hedef aldı.

Irak İslami Direnişi'nin 17 Temmuz'daki operasyonları

İşgal altındaki Umm el-Raşraş'ta (Eilat) önemli bir İsrail askeri hedefine yönelik bir insansız hava aracı saldırısı düzenledi.