Direniş Ekseni Cephesi (25 Temmuz)

img
Direniş Ekseni Cephesi (25 Temmuz) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 25 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 25 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan doğu mezarlığı yakınlarındaki es-Selam mahallesinde İsrail ordusuna ait bir D9 buldozeri Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Şeyh Nasır bölgesinde İsrail ordusuna ait bir Merkava tankı Yasin 105 roketiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un Şeyh Nasır bölgesinde İsrail ordusuna ait bir Merkava tankı Şavaz patlayıcısıyla hedef alındı.

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda Han Yunus'un doğusundaki ez-Zılal Camii yakınlarında bir İsrail askeri mevzisi ağır havan toplarıyla hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan ez-Zena bölgesinde bir İsrail askerini ‘Gul’ tüfeğiyle vurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 25 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusunda İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının toplandığı bir alanı 60 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda İsrail askeri birlikleri havan toplarıyla hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısında yer alan Tel el-Sultan'da toplanan İsrail askeri birlikleri 107 mm'lik iki roket ve ağır havan toplarıyla hedef alındı.

Han Yunus'un kuzeydoğusunda İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının toplandığı bir alanı 60 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 25 Temmuz'daki operasyonları:

Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusundaki Şeyh Nasır yakınlarında bir İsrail askeri Merkava tankını ‘Sakib’ patlayıcı cihazı ve bir Yasin 105 roketi ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusunda İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının toplandığı bir alanı hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti üzerinde gözetleme yapan İsrail ordusuna ait bir quadcopter drone düşürüldü ve kontrolü ele geçirildi.

Ensar Tugayları'nın 25 Temmuz'daki operasyonları:

Aksa Şehitleri Tugayları ile ortak bir operasyonda Netzarim ekseninde konuşlanmış İsrail askeri güçleri 107 mm'lik roketlerle hedef alındı.

Hizbullah'ın 25 Temmuz'daki operasyonları:

Birkat Rişa bölgesindeki gözetleme teçhizatını uygun silahlarla hedef aldı.

İsrail savaş uçaklarına uçaksavar füzeleri atarak onları Lübnan sınırının gerisine çekilmeye zorladı.

Hanita bölgesini topçu mermileriyle hedef aldı.

El-Menara yerleşimindeki bir askeri binayı uygun silahlarla hedef aldı.

Ştula yerleşimindeki askeri binaları uygun silahlarla hedef aldı.

Adasir'deki İsrail askerlerini füze yağmuruna tuttu.

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba bölgesindeki Ramsa bölgesini bir füzeyle hedef aldı.

Neve Ziv'deki 411. Tabur'u insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

Beram ormanlık alanındaki İsrail askerlerini bir füze yaylım ateşiyle hedef aldı.