Direniş Ekseni Cephesi (11 Ağustos)

img
Direniş Ekseni Cephesi (11 Ağustos) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 11 Ağustos günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 11 Ağustos'taki operasyonları: 

İşgal altındaki Batı Şeria'da Ürdün Vadisi'nin kuzeyindeki "Mehola" yerleşimi yakınlarında bir İsrail askerini yakın mesafeden vurarak öldürdü ve güvenli bir şekilde üslerine geri döndü.

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusundaki ez-Zana bölgesinde bir İsrail askerini "Gul" keskin nişancı tüfeğiyle vurdu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda yer alan el-Nahda mahallesinde bir İsrail piyade gücünün üzerinde güçlü bir patlayıcı yer aygıtı patlattı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısındaki Tel el-Sultan mahallesinin Batı Kampı'nda bir binanın içinde tahkim edilmiş İsrail güçlerini bir TBG mermisi ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki "Zalata" bölgesinde bir İsrail askeri taşıyıcısını Yasin 105 mermisiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 11 Ağustos'taki operasyonları:

Kassam Tugayları savaşçılarıyla ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki ez-Zene bölgesinde bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda yer alan ez-Zene bölgesinde bir grup İsrail askerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin kuzeydoğusundaki Ebu Haddaf mahallesinde bir grup İsrail askerini ve askeri aracını havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusundaki 86 numaralı "el-Kurd" tepesi civarında bulunan İsrail ordusuna ait bir komuta merkezi birkaç "Ebabil" patlayıcı mermisiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin kuzeydoğusunda İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 11 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin güneyinde bulunan Yebna kampında İsrail güçlerinin toplandığı yerleri 60 kalibrelik havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin kuzeydoğusundaki Ebu Haddaf mahallesinde İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının mevzileri havan toplarıyla hedef alındı.

Refah Sınır Kapısı civarındaki İsrail askeri birliklerini ve araçlarını 60 mm'lik standart havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 11 Ağustos'taki operasyonları:

 

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısındaki İsveç Köyü'nde bulunan İsrail ordusu komuta ve kontrol karargahı havan toplarıyla hedef alındı.

Şehit Ömer el-Kasım Tugayları'nın 11 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesindeki Japon Bahçesi çevresindeki İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 11 Ağustos'taki operasyonları:

'Merc' askeri bölgesini top atışlarıyla hedef aldı.

İsrail askerlerinin Rahib bölgesindeki mevzilerinin uygun silahlarla hedef alınması

Birket Rişa bölgesi civarında toplanan İsrail askerlerini roketlerle hedef aldı.

"Mitat" kışlası civarında toplanan İsrail askerlerini roketlerle hedef aldı.

Malikiye bölgesindeki İsrail askeri gözetleme ekipmanını bir saldırı dronu ile hedef aldı.

İşgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba tepelerindeki Ruveysat el-Alem bölgesindeki gözetleme ekipmanını uygun silahlarla hedef aldı.

İşgal altındaki Kefr Şuba tepelerindeki Ruveysat el-Alem bölgesini roketlerle hedef aldı.

"Malikiye" bölgesindeki İsrail askerlerinin konumlanma noktasını bombalı Quadcopter’la hedef aldı.

Cardah noktasında toplanan İsrail askerlerini top mermileriyle hedef aldı.



Makaleler

Güncel