Direniş Ekseni Cephesi (13 Ağustos)

img
Direniş Ekseni Cephesi (13 Ağustos) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 13 Ağustos günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 13 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesinde İsrail güçlerine karşı daha önce bubi tuzağı kurulmuş olan üç tünel girişi sıkı bir pusuyla patlatıldı.

Kudüs Tugayları ve Mücahid Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda İsrail güçlerinin toplandığı yerleri havan toplarıyla bombaladı.

Kudüs Tugaylarıyla ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki Tel el-Sultan mahallesindeki el-Kuds caddesinde bir İsrail askeri Merkava tankı “Şavaz” patlayıcı cihazıyla hedef alındı ve imha edildi.

Tel Aviv ve banliyölerini iki M90 roketi ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki Zelata bölgesinde bir İsrail askeri “Merkava” tankını “Yasin 105” roketiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda yer alan ez-Zene bölgesinde İsrail ordusuna ait bir Merkava tankını varil bombası ile hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 13 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusundaki nüfuz eksenlerinde İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir topluluğu havan mermileriyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin kuzeydoğusundaki Ebu Hadaf mahallesinde toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan mermileriyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusundaki ilerleme ekseninde toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını ağır kalibreli havan mermileriyle hedef aldı.

Eski Askar Kampı'nı işgal eden İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları'nın 13 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusunda yer alan Ebu Hadaf mahallesinde toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan mermileriyle hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 13 Ağustos'taki operasyonları:

Refah şehrinin doğusundaki Cenin mahallesindeki George Caddesi civarında İsrail güçleriyle yoğun çatışmalara girdi ve İsrail ordusuna ait “M113” araçlarından birini RPG ile imha etti.

El-Kerara'nın kuzeydoğusunda konuşlu İsrail güçlerini ağır havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısındaki Tel el-Sultan mahallesinde bulunan Japon Bahçesi çevresindeki bir İsrail askeri mevzisini ağır havan toplarıyla hedef aldı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 13 Ağustos'taki operasyonları:

Tevhid Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin güneybatısında yer alan Tel Zorob çevresinde toplanan İsrail güçlerini birkaç havan mermisiyle vurdu.

Mücahid Tugayları'nın 13 Ağustos'taki operasyonları:

Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda toplanan İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

“Netzarim” ekseninde İsrail askerleri ve askeri araçlardan oluşan bir konvoyu orta kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 13 Ağustos'taki operasyonları:

Miskav Âm bölgesindeki gözetleme ekipmanları uygun silahlarla hedef alındı.

Mitat bölgesi yakınlarındaki İsrail askerleri roketlerle hedef alındı.

Lübnan'ın Kefr Şuba bölgesindeki es-Semaka bölgesi yakınlarındaki İsrail askerleri topçu atışlarıyla hedef alındı.

Lübnan'ın Kefr Şuba bölgesindeki Ruveysat el-Alem bölgesi roketlerle hedef alındı.

Cel ed-Deyr bölgesindeki İsrail askerleri roketlerle hedef alındı.

Neria Dağı üssü Katyuşa roketleri ile hedef alındı.



Makaleler

Güncel