Hizbullah İHA'sı Netanyahu'nun evini mi izledi?

img
Hizbullah İHA'sı Netanyahu'nun evini mi izledi? YDH

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun konutunun yakınlarında Hizbullah'a ait bir insansız hava aracının görüldüğü ihbarı İsrail jetlerinin havalanmasına neden oldu.




YDH- IsraelHayom gazetesi, Hizbullah'a ait bir insansız hava aracının İsrail'in kuzeyine sızarak Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Caesarea'daki evini görüntülediğini bildirdi.

Haberde İsrail deniz kuvvetlerinin Cuma günü Akdeniz kıyısındaki Caesarea'da bir insansız hava aracı görüldüğünü bildirmesinin Hizbullah'ın Başbakan Benyamin Netanyahu'nun yakınlardaki sahil evini hedef alan bir keşif operasyonu yapmış olabileceği endişesini yarattığı ifade edildi.

Habere göre İsrailli yetkililer bunun Hizbullah tarafından fırlatılan bir keşif uçağı olabileceğinden ve muhtemelen ileride yayımlamak üzere Netanyahu'nun deniz kenarındaki konutunun görüntülerini çekmeye çalıştığından şüphelendi.

Hizbullah daha önce Hüdhüd insansız hava aracıyla çektiği ve kuzeydeki İsrail askeri üslerini ve kritik altyapı tesislerini gösteren görüntüleri yayımlamıştı.

Kaynaklar olay sırasında Netanyahu'nun konutta olmadığını teyit etti.

İsrael Hayom gazetesinin haberine göre gemideki radar sistemi, tanımlanamayan bir hava aracı tespit etti; ancak ek izleme araçları hava aracının varlığını doğrulayamadı. Bunun üzerine İsrail Hava Kuvvetleri bölgeye savaş uçakları gönderdi; ancak savaş uçakları herhangi bir insansız hava aracı izine rastlayamadı.