Direniş Ekseni Cephesi (19 Ağustos)

img
Direniş Ekseni Cephesi (19 Ağustos) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 19 Ağustos günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 19 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Hamad bölgesinin kuzeyinde toplanan İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Refah şehrinin batısındaki Tel el-Sultan mahallesindeki Bedir Kampı’nda üç İsrail askeri Merkava tankını Yasin 105 roketleriyle, bir Namer zırhlı personel taşıyıcısını ve bir D9 askeri buldozerini iki Tandem mermisiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda, Pazar gecesi Tel Aviv kentinde bir şehadet operasyonu gerçekleştirdi.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 19 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin güneyindeki Ceba kasabasına saldıran İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli bir çatışmaya girdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusundaki Hamad Şehri'nin kuzeyinde konuşlu İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki el-Mureyc Caddesi'ne saldıran İsrail askeri güçlerini yüksek güçlü bir patlayıcı cihazla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine baskın düzenleyen İsrail güçleriyle makineli tüfekler kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Ensar Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Tel el-Heva mahallesindeki Üniversite kampüsü yakınında İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının konumunu havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 19 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Suudi mahallesine giren bir İsrail askeri buldozerini RPG ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısında yer alan İsveç köyü çevresindeki İsrail askeri birlikleri ağır havan toplarıyla hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah sınır kapısı çevresindeki İsrail askeri mevzileri ve askerleri ağır havan toplarıyla hedef alındı.

Mücahid Tugayları'nın 19 Ağustos'taki operasyonları:

Aksa Şehitleri Tugayları ile ortak bir operasyonda Deyr el-Belah'ın doğusunda İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının toplandığı yerleri 60 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 19 Ağustos'taki operasyonları:

Hadeb Ayta'ya sızan İsrail güçleri roket ve top mermileriyle hedef alındı.

Zarit bölgesi roket ve top mermileriyle hedef alındı.

Yaara bölgesi insansız hava araçlarıyla hedef alındı.

Bayad Blida bölgesi bir Burkan füzesi ile hedef alındı.

Ramim bölgesi roketlerle hedef alındı.

İsrail işgali altındaki Lübnan'ın Şebaa bölgesindeki Zebdin bölgesi topçu atışlarıyla hedef alındı.

İsrail işgali altındaki Lübnan'ın Şebaa bölgesindeki es-Semaka bölgesi uygun silahlarla hedef alındı.

Şumera yerleşimindeki askeri binalar roketlerle hedef alındı.



Makaleler

Güncel