Direniş Ekseni Cephesi (20-21 Ağustos)

img
Direniş Ekseni Cephesi (20-21 Ağustos) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 20-21 Ağustos günleri gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 20 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesinin Kanada bölgesinde el bombaları ve makineli tüfekler kullanarak İsrail özel kuvvetler birimiyle yakın mesafeden çatışmaya girdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısındaki Tel el-Sultan mahallesinin batı kampında, Al-Kadisiye Okulu'nun yanındaki bir evin içinde tahkim edilmiş İsrail güçlerini bir TBG roketi ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesindeki Kudüs Açık Üniversitesi yakınlarında bir “Merkava” tankı Yasin 105 roketiyle hedef alınarak imha edildi.

Kudüs Tugayları'nın 20 Ağustos'taki operasyonları:

Ömer el-Kasım Güçleri ve Aksa Şehitleri Tugayları ile ortak bir operasyonda, “Türk Hastanesi” çevresindeki Netzarim ekseninde İsrail ordusunun ikmal hatlarını 107 mm roket ve havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin kuzeydoğusundaki el-Kerara bölgesinde bulunan Ömer el-Ağa Okulu civarında ilerleyen İsrail askerleri ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentindeki Akabe Kavşağı eksenine saldıran bir İsrail askeri araç konvoyunda önceden hazırlanmış yüksek güçlü bir Rabia-1 patlayıcı cihazı patlattı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde, es-Selam Camii yakınlarında bir İsrail kuvvetine pusu kurdu ve onlara ateş açtı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 20 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Kırmızı Konutlar yakınlarındaki Tel el-Sultan mahallesinde bir “Namer” zırhlı personel taşıyıcısına anti zırh mermisi fırlattı.

Şehit Abdulkadir el-Hüseyni Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin merkezindeki Yebna kampında bir evde saklanan bir İsrail askeri keskin nişancı tarafından vuruldu.

Kudüs Tugayları ve Şehit Ömer el-Kasım Güçleri ile ortak bir operasyonda, Türk Hastanesi'ni çevreleyen “Netzarim” eksenindeki ikmal hattını 107 mm'lik füzeler ve havan toplarıyla bombaladı.

Şehit Abdulkadir el-Hüseyni Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısındaki Tel el-Sultan mahallesindeki el-Kadisiye kavşağı civarında İsrail ordusuna ait bir Merkava 4 Baz tankını yüksek patlayıcılı “Yasir 2” bombasıyla havaya uçurdu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin kuzeydoğusundaki el-Kerara bölgesinde toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

İsrail ordusunun “Netzarim” eksenindeki komuta ve kontrol karargahını iki adet 107 mm füze ve ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 20 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda yer alan es-Selam mahallesinde İsrail askerlerine yönelik anti-personel patlayıcı cihaz patlatıldı.

Kudüs Tugayları ve Aksa Şehitleri Tugayları ile ortak bir operasyonda Türk Hastanesi’ni çevreleyen “Netzarim” ekseninde İsrail ordusunun ikmal hatlarını 107 mm'lik roketler ve havan toplarıyla hedef aldı.

Fırtına Güçleri'nin 20 Ağustos'taki operasyonları:

107mm roketlerle “Netzarim” ekseninde İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının toplandığı yerleri hedef aldı.

Şehit Abdulkadir el-Hüseyni Tugayları'nın 20 Ağustos'taki operasyonları:

Hamad şehri çevresinde İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

İsrail ordusunun “Netzarim” eksenindeki komuta ve kontrol merkezini 107 mm'lik iki roketle hedef aldı.

Batı Şeria'daki Filistin direnişi, bölgedeki kasaba ve şehirlere yönelik saldırılara yanıt olarak İsrail işgal güçlerine karşı bugün bir dizi özel operasyon ve pusu yürüttü:

Kudüs Tugayları'na bağlı Tubas Taburu'nun çok sayıda askeri aracı imha ettiği veya hasara uğrattığı, içindeki işgal askerlerini de yaralamayı başardığı belirtildi.

Tubas Taburu, ed-Denemo ekseninde İsrail piyade kuvvetini sıkı bir pusuya düşürerek doğrudan isabet sağladı.

El-Feraa ve Tammun'da Kudüs Tugayları savaşçıları, Tammun kasabasına saldıran işgal güçlerini püskürttü.

Nablus Taburu'ndaki savaşçılar, savaş alanlarında, el-Ayn ve Balata kamplarında şiddetli çatışmalara girdi.

Nablus Taburu savaşçıları, İsrail piyade kuvvetini es-Selam Camii ekseninde sıkı bir pusuya düşürmeyi başardı ve doğrudan isabet elde etti.

Cenin Tugayı'ndaki bölüklerin savaşçıları - Cab'a kasabasındaki gruplar- şehirde bir sabotaj eylemi planlamaya çalışan işgal güçleriyle karşı karşıya geldi.

Ayrıca Aksa Şehitleri Tugayları-Nablus, şehre yapılan baskın sırasında es-Selam Camii yakınlarında İsrail düşman kuvvetlerine karşı bir patlayıcı cihaz patlatarak doğrudan isabet elde ettiğini belirtti.

Eş zamanlı olarak Aksa Şehitleri Tugayları-Tubas, önceden hazırlanmış "el-Halid" bombasının bir İsrail askeri aracına karşı çatışma ekseninde patlatıldığını ve bunun da araçta hasara yol açtığını duyurdu.

Hizbullah'ın 20 Ağustos'taki operasyonları:

Nafah Kışlası'ndaki 210. Golan Tümeni karargahını ve Yardun kışlasındaki 210. Tümen Topçu Alayı ve Zırhlı Tugay karargahını yoğun roket bombardımanıyla bombaladı.

Pranit bölgesi uygun silahlarla hedef alındı.

Catun'daki 146. Tümen karargahı Katyuşa roketleri ile hedef alındı.

Cel el-Alem bölgesindeki gözetleme teçhizatı uygun silahlarla hedef alındı.

Merc bölgesi roketlerle hedef alındı.

Ramiya bölgesi topçu mermileri ile hedef alındı.

Şumira bölgesi Katyuşa roketleri ile hedef alındı.

Mitat bölgesi Katyuşa roketleri ile hedef alındı.

Golan Tümeni 210'un 7. Zırhlı Tugayı'nın Katsaviya bölgesindeki komuta merkezi insansız hava araçlarıyla hedef alındı.

Yaara bölgesi Katyuşa roketleri ile hedef alındı.

Birkat Rişa bölgesi topçu mermileri ile hedef alındı.

Lübnan hava sahasını ihlal eden bir savaş uçağına karşı karadan havaya bir füze fırlatıldı ve uçak geri çekilmek zorunda kaldı.

Irak İslami Direnişi'nin 20 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Umm el-Raşraş’ta (Eilat) önemli bir askeri bölge insansız hava aracıyla hedef alındı.

***

Kassam Tugayları'nın 21 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ın doğusunda bir İsrail Merkava tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin kuzeyindeki “el-Hevazin” bölgesinin batısında bir tünelin girişinde İsrail askeri gücünü hedef alan önceden tuzaklanmış bir patlayıcı düzeneği patlattı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 21 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki “Netzarim” ekseni boyunca İsrail askeri komuta ve kontrol merkezlerini 107 mm'lik roketlerle hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Eski Şehir'de İsrail güçleriyle makineli tüfekler kullanarak yoğun çatışmalara girdi.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 21 Ağustos'taki operasyonları:

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ile ortak bir operasyonda “Kissufim” askeri bölgesini 107 mm'lik iki roketle hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin merkezinin doğusundaki “Kissufim” askeri bölgesine 107 mm'lik roketlerle roket saldırısı düzenledi.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 21 Ağustos'taki operasyonları:

Ensar Tugayları ile ortak bir operasyonda, merkez valiliğin kuzeyindeki “Netzarim” bölgesindeki İsrail askeri komuta ve kontrol karargahını ağır havan toplarıyla hedef aldı.

Nasır Selahaddin Tugayları ile ortak bir operasyonda “Kissufim” askeri bölgesine roket saldırısı düzenledi.

Hizbullah'ın 21 Ağustos'taki operasyonları:

“Zarit” kışlası çevresindeki İsrail güçlerini izledikten sonra, onları bir top mermisi yaylım ateşiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan “Tsnobar” lojistik üssüne Katyuşa roketleriyle saldırdı.

Hadeb Yarun bölgesini bir insansız hava aracı saldırısı ve topçu mermileriyle hedef aldı.

Kuzey Kolordusu'nun yedek karargahına ve Celile Tümeni'nin “Amiad”daki lojistik üssüne, komuta merkezleri ile subay ve askerlerin mevzilerini hedef alan bir drone saldırısı düzenledi.

Abbasiye bölgesinde İsrail güçlerini takip ettikten sonra güdümlü bir füze ile bir Merkava tankını hedef aldı.

Golani Tugayı güçleri tarafından işgal edilen bir tabur komuta merkezi olan “Ramim” kışlasına bir Katyuşa roketi yaylım ateşi açtı.

“Misgav Am” bölgesindeki İsrail askerlerinin mevzilerini roketlerle hedef aldı.

Malikiye bölgesini topçu ateşiyle bombaladı.

Ramot Naftali kışlasını Katyuşa roketleriyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Birket Rişa sahasındaki casusluk ekipmanını uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Ez-Zaura'daki İsrail düşman topçu mevzilerini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.