Direniş Ekseni Cephesi (29-30 Ağustos)

img
Direniş Ekseni Cephesi (29-30 Ağustos) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 29-30 Ağustos günleri gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 29 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin doğu mahallesinde bir İsrail askeri aracını yüksek patlayıcılı bir cihazla hedef aldı.

“Mars” askeri bölgesinde konuşlu İsrail güçlerine 107 mm'lik roketler fırlattı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 29 Ağustos'taki operasyonları:

Nasır Selahaddin Tugayları ile ortak bir operasyonda Deyr el-Belah'ın doğusunda İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentinin birçok bölgesinde İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin doğu mahallesinde bir İsrail askeri aracını yüksek patlayıcılı bir cihazla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya şehrine girdikleri sırada İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak yoğun silahlı çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentinin el-Menşiye mahallesinde İsrail güçlerine pusu kurdu ve yüksek patlayıcı cihazları patlattı.

Tulkarem'deki Nur Şems kampının Şuheda mahallesinde bir İsrail piyade birliğine pusu kurarak onları makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlarla hedef aldı.

Kudüs Tugayları ve Şehit Ömer el-Kasım Güçleri ile ortak bir operasyonda, “Türk Hastanesi” yakınlarındaki “Netzarim” eksenindeki İsrail askeri ikmal hattını 107 mm'lik roketlerle hedef aldı.

“Kissufim” askeri bölgesinde konuşlu İsrail güçlerine roket saldırısı düzenledi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Balah'ın doğusunda bulunan İsrail askeri noktalarını havan toplarıyla hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 29 Ağustos'taki operasyonları:

İstihkam birimi, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki çeşitli muharebe eksenlerinde İsrail askeri araçlarına ve piyade güçlerine önceden yerleştirilmiş çok sayıda patlayıcı cihazı patlattı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Hayfa Caddesi'nde İsrail güçleriyle ateşli silahlar ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan es-Satar eş-Şarki'deki es-Selam Hastanesi yakınlarında toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus Caddesi ekseninde toplanan İsrail askerlerini patlayıcı cihazlarla hedef aldı.

Mücahid Tugayları'nın 29 Ağustos'taki operasyonları:

Bir dizi Haseb-111 roketiyle sözde “Netzarim ekseni” boyunca konuşlanmış İsrail güçlerini hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 29 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Yebna kampındaki el-Asi binası yakınlarındaki İsrail askeri mevzileri ağır kalibreli havan toplarıyla hedef alındı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 29 Ağustos'taki operasyonları:

El-Aksa Şehitleri Tugayları ile ortak bir operasyonda, Deyr el-Belah'ın doğusundaki İsrail askeri birliklerini havan toplarıyla hedef aldı.

El-Aksa Şehitleri Tugayları ve Şehit Nidal el-Amudi Tugayı ile ortak bir operasyonda, Deyr el-Belah'ın doğusundaki işgal ekseninde İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının toplandığı yerler havan toplarıyla hedef alındı.

Hizbullah'ın 29 Ağustos'taki operasyonları:

Nefah kışlasındaki 210. Golan Tümeni karargâhını insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

Zarit kışlası yakınlarındaki İsrail askerlerini roketlerle hedef aldı.

Kefr Yuval yerleşimi yakınlarındaki İsrail askerlerini roketlerle hedef aldı.

Doviv kışlası yakınlarındaki İsrail askerleri roketlerle hedef alındı.

Talat et-Tayhat yakınlarındaki İsrail askerlerini roketlerle hedef aldı.

Lübnan’ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba'daki Semaka bölgesini roketlerle hedef aldı.

Lübnan’ın İsrail işgali altındaki Ruveysat el-Alem bölgesini roketlerle hedef aldı.

Metula yerleşimindeki askeri binaları uygun silahlarla hedef aldı.

Menara yerleşimindeki askeri binaları uygun silahlarla hedef aldı.

Bayad Blida'yı uygun silahlarla hedef aldı.

Irak İslami Direnişi'nin 29 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Filistin topraklarında yer alan Hayfa'daki “Avon Tavor” endüstriyel elektrik santralini insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

***

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 30 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Nablus Caddesi ekseninde önceden hazırlanmış birkaç patlayıcı düzeneği patlatarak bir “Namer” askeri aracını imha etti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin şehrine ve kampına giren İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Makineli tüfekler kullanarak yakın mesafeden İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Nablus Caddesi'nde bir İsrail piyade kuvvetine pusu kurdu ve onları yoğun bir mermi ateşi altında bıraktı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin şehrinin güneyindeki Cebriyat mahallesinde İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki ed-Demc Ekseni’ne giren İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlarla şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Balata kampına saldıran İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları'nın 30 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde ed-Demc Ekseni’nde bir D9 askeri buldozerine önceden yerleştirilmiş bir patlayıcı cihaz patlatıldı.

Mücahid Tugayları'nın 30 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kenti ve kampında İsrail güçleri ve askeri araçlarıyla uygun silahlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Birkaç Haseb-111 roketi ile “Netzarim” ekseninde konuşlanmış İsrail güçlerini hedef aldı.

Fırtına Güçleri'nin 30 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin şehrinde D9 İsrail askeri buldozeri üzerinde önceden hazırlanmış bir “Asif” bombası patlatılarak enkaza dönüştürüldü ve ardından rejim güçleriyle şiddetli çatışmalar yaşandı.

Hizbullah'ın 30 Ağustos'taki operasyonları:

Lübnan’ın İsrail işgali altındaki Şebaa bölgesindeki Zebadani mevkii roketlerle hedef alındı.

Lübnan’ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba bölgesindeki Ramsa bölgesi roketlerle hedef alındı.

Beram'daki İsrail askerleri uygun silahlarla hedef alındı.

Matla bölgesinde bir İsrail askeri intihar dronuyla hedef alındı.

Cebel Nadhar'daki bir İsrail askeri konuşlanması roketlerle hedef alındı.

Neve Ziv'deki 411. Tabur ve Ya'ara kışlasındaki 300. Batı Tugayı karargahı Felak ve Katyuşa roketleriyle hedef alındı.