Direniş Ekseni Cephesi (10 Eylül)

img
Direniş Ekseni Cephesi (10 Eylül) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 10 Eylül günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 10 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Tulkarem kampına sızma eksenlerinde patlayıcı cihazlar kullanan İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları'nın 10 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentindeki Nur Şems kampında klinik eksenindeki bir evin içine barikat kuran bir piyade kuvvetini hedef aldı ve onları mermi yağmuruna tuttu.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kampının el-Murabba ekseninde İsrail güçleriyle yoğun çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki ‘Maslak’ ekseninde bir İsrail askeri araç konvoyunu yoğun bir mermi yağmuruna tuttu.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 10 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem şehrinin kuzeyindeki ‘Gaffin’ kasabasında İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki es-Selam Camii bölgesinde ve Hayfa Caddesi çevresinde İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Talat et-Tur bölgesi çevresindeki İsrail güçlerini ‘Aksa 1’ patlayıcı cihazıyla hedef aldı.

Fırtına Güçleri'nin 10 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentindeki Nur Şems kampında İsrail güçlerine karşı mermi ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Nasır es-Selahaddin Tugayları'nın 10 Eylül'deki operasyonları:

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesinde bir İsrail askeri tankına yerleştirilen patlayıcı madde patlatıldı ve ardından bir RPG mermisi ile hedef alındı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 20 Eylül'deki operasyonları:

Nasır es-Selahaddin Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesinde bir İsrail askeri tankına yerleştirilen patlayıcı madde infilak ettirildi ve ardından tank RPG mermisiyle hedef alındı.

Hizbullah'ın 10 Eylül'deki operasyonları:

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba tepelerindeki Ruveysat el-Alem bölgesini topçu atışlarıyla hedef aldı.

Neve Ziv'deki 411. Tabur'un topçu mevzilerini ve Neria Dağı üssünde Golani Tugayı güçleri tarafından işgal edilen bir komuta merkezini onlarca Katyuşa roketiyle hedef aldı.

El-Abbasiye bölgesini topçu mermileri ile hedef aldı.

Rahib bölgesindeki İsrail askerlerinin mevzilerini topçu mermileriyle hedef aldı.

Kuzey Kolordusu karargahını, Celile Tümeni'nin yedek üssünü ve “Amiad”daki lojistik depolarını FPV saldırı dronlarıyla hedef aldı.

“El-Abad” bölgesindeki casusluk teçhizatını uygun silahlarla hedef aldı.



Makaleler

Güncel