“Direniş Cephesi, yeni bir aşamaya geçecek”

img
“Direniş Cephesi, yeni bir aşamaya geçecek” YDH

Seyyidu'ş-Şuheda Tugayları Genel Sekreteri Direniş Cephesi’nin, İsrail ve müttefiklerine karşı ortak operasyonlar düzenlemeye hazır olduğunu belirtti.




YDH- Haşd Şaabi bünyesinde yer alan Seyyidu'ş-Şuheda Tugayları Genel Sekreteri Ebu Ala el-Velai, İsrail ve müttefiklerine karşı operasyonlar yürütmek için Direniş Cephesi’ndeki çeşitli gruplar arasında koordinasyonla yeni bir aşamaya geçileceğini söyledi.

Iraklı üst düzey direniş yetkilisi, perşembe günü el-Mesire’ye verdiği röportajda bu açıklamaları yaptı.

“Yemen'e yönelik saldırının başlangıcında Irak'tan Yemen'e desteğini açıklayan ilk kişi olmaktan gurur duyuyorum” diyen el-Velai, “Kardeşim Seyyid Abdulmelik el-Husi'nin önderliğinde gönüllü bir askerim.” diye ekledi.

Genel Sekreter “Gazze halkının kararlılığını” efsanevi olarak nitelendirerek övdü.

“7 Ekim, savaşta yeni bir sayfaydı ve büyük bir başarı elde edildi. Aksa Tufanı'ndan önceki dünya ile sonraki dünya aynı değil; her şey değişti” dedi.

El-Velai, “El-Aksa Tufanı savaşının hedefleri, kuşatmanın kırılmasından esirlerin serbest bırakılmasına ve devletin restorasyonuna kadar Allah'ın izniyle gerçekleştirilecektir. Gazze'deki kararlılığı selamlıyoruz ve ortak operasyon odasından aldığımız haberler savaşçıların moralinin yüksek olduğunu doğruluyor” dedi.

Ebu Ala el-Velai, Lübnan Hizbullahı'nın operasyonlarının “yerleşimcilerin kuzey Filistin'den sürülmesine yol açtığını ve şimdiye kadar geri dönmediklerini” söyledi.

Amerikalıların, “ABD'nin müdahalesi olmasaydı İsrail'in düşeceğini itiraf ettiklerini” açıkladıklarını belirten el-Velai şöyle devam etti. “Amerikalılar doğrudan müdahale ettiğinde biz de doğrudan müdahale ettik. Operasyonlar birkaç aşamada başladı ve ilk aşama ABD üslerinin bombalanmasıydı. Saldırılar etkili oldu ve birkaç üssü devre dışı bırakmayı başardık.”

El-Velai, Eksen'in yeteneklerinin “düşmanın beklentilerinin ötesinde” olduğunu vurguladı.

Ayrıca, askeri operasyonların ikinci aşamasının işgal altındaki toprakların bombalanması olduğunu ve ardından üçüncü aşamada Yemen ile ortak operasyonlara geçildiğini kaydetti.

“Yemen ve Irak arasındaki ortak operasyonlar düşman için şaşırtıcıydı ve endişelerini dile getirdiler” diyen genel sekreter, direniş yetkililerinin “birden fazla cephede eylemleri koordine etmeyi ve birden fazla alanda ortak operasyonlar yürütmeyi içeren dördüncü aşamaya doğru ilerlediklerini” söyledi.

El-Velai, 2020'de ABD insansız hava aracı saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Ordusu’nun Komutanı General Kasım Süleymani ve Irak Gönüllü Halk Güçleri Komutanı Ebu Mehdi el-Mühendis'i övdü ve “Şehitlerin kanı dışında her şey azalır, o ise artar” dedi.

“Operasyonların yürütülmesi için çeşitli cepheler arasında koordinasyonun sağlandığı yeni bir aşama olacak” diyen direniş yetkilisi, “Önümüzdeki günlerde ortak askeri operasyonlara tanık olacağız” diye ekledi.

Irak ve Filistin arasında tarihi bir ilişki olduğunu söyleyen el-Velai, “Cenin'de Iraklılar tarihi bir savaş verdi [Cenin Muharebesi: 31 Mayıs-4 Haziran 1948] ve eğer geri çekilme emri olmasaydı Irak ordusu 1,000 İsrailliyi öldürebilirdi. Cenin'de Iraklı şehitler için bir mezarlığımız var” dedi.

Amerikalıların “yalancı ve aldatıcı” olduğunu vurgulayan Seyyidu'ş-Şuheda Tugayları Genel Sekreteri, “Sözde çekilme açıklamalarıyla Irak'ı ‘alanların birliği’nden uzaklaştırmak istiyorlar” dedi.

Ebu Ala el-Velai röportajın sonlarına doğru şunları söyledi: “Siyonist varlığa karşı destek operasyonlarımız mesafeye rağmen durmayacak. Amerikalılara gelince, onların yalancı olduklarına ve Irak semalarını işgal ettiklerine inanıyoruz ve birçok operasyon Amerikan savunması tarafından engelleniyor.”

El-Velai, “Yemen'deki tüm kardeşlerime selamlarımı iletiyorum ve her Cuma düzenlenen haftalık milyonluk toplantılar mutluluk veriyor” diyerek sözlerini tamamladı.