Hizbullah: Erbain Operasyonu'nun başarısıyla ilgili haber doğru

img
Hizbullah: Erbain Operasyonu'nun başarısıyla ilgili haber doğru YDH

Hizbullah'ın genel sekreter yardımcısı, Glilot ve Ein Shemer üslerini hedef alan operasyonun başarısıyla ilgili haberlerin “doğru ve güvenilir” olduğunu söyledi.




YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, el-Meyadin’in Glilot ve Ein Shemer üslerinin başarıyla hedef alındığına ilişkin haberinin doğru ve güvenilir olduğunu teyit etti.

Bu açıklama, Lübnan Parlamentosu'ndaki Direnişe Sadakat Bloku üyesi İbrahim el-Musevi'nin, Hizbullah'ın geçen ay düzenlediği Erbain Operasyonu sırasında İsrail’in verdiği kayıplarla ilgili olarak, el-Meyadin'in aktardığı bilgilerin Hizbullah tarafından doğrulandığını söylemesinden bir gün sonra geldi.

Şeyh Kasım, bir anma programında yaptığı konuşmada şu soruyu yöneltti: “İşgalciler neden Direniş’in açıklamalarını çürütmek için bir medya turu düzenlemedi veya hedeflenen üslere hükümet üyelerini götürmedi?"

Hizbullah yetkilisi sözlerine şöyle devam etti: “İşgalciler operasyona neden yayın yasağı getirdi? İddia ettikleri gibi, operasyon başarısız olduysa neden bölgenin etrafında bir güvenlik kordonu oluşturdular? Ve eğer 7 Ekim'deki olaylarla bağlantılıysa Birim 8200'ün başkanı istifasını neden daha önce değil de şimdi açıkladı?”

Direniş lideri ayrıca, Hizbullah'ın “işgalle sayısız tecrübesi olduğunu, en önemlisi de şehit Ahmet Kasır'ın Sur'da gerçekleştirdiği ve işgalin 40 yıl sonra kabul ettiği operasyon olduğunu” belirtti.

Şeyh Kasım, işgal altındaki Filistin'in kuzey sınırlarında genişletilmiş bir savaş olasılığıyla ilgili olarak, Hizbullah'ın “bir savaş başlatma planı olmadığını, ancak işgalin saldırganlığının herhangi bir genişlemesine genişletilmiş bir yanıtla karşılık verileceğini” belirtti.

Hizbullah yetkilisi “Eğer savaşın yerleşimcileri geri getireceğine inanıyorlarsa, yüz binlerce yerleşimciyi tahliye etmeye hazırlanmalıdırlar.” dedi.