Maduro: Dünyanın korkakları sessiz

img
Maduro: Dünyanın korkakları sessiz YDH

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Hizbullah Lideri Hasan Nasrullah'ın “Hitlervari” İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu tarafından şehit edilmesini kınadı ve sessiz kaldıkları için “korkak” dünya liderlerini eleştirdi.




YDH- İsrail rejim güçlerinin Cuma günü Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği hava saldırısı, Hizbullah'ın Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın şehit olmasına ve onlarca sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Venezüella lideri, “bize sadece Hitler'i hatırlatan bir katil” tarafından yönetilen İsrail rejiminin “soykırım” ve “terörist saldırılarının” kurbanı olduğunu söylediği Gazze ve Lübnan halkıyla ulusunun dayanışmasını ifade etti.

"Bugün Arap halklarının Müslüman dünyasının liderlerinden Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Hasan Nasrallah'ın suikaste uğradığını öğrendik.” diyen Maduro şöyle devam etti: “Venezuela Bolivarcı güçleri̇ni̇n Devri̇Mci̇ Tari̇Hsel Bloğu adına, Hi̇zbullah'la, ai̇lesi̇yle ve Lübnan halkıyla dayanışmamızı i̇fade etmek i̇sti̇yorum.”

Bu suçu reddettiklerini vurgulayan Maduro “Bunu meşrulaştırmak istiyorlar. Ama ona suikast düzenlediler, binalara, komşulara saldırdılar ve yüzlerce insanı öldürdüler. Buna ne diyorsunuz? Suç!” dedi.

“Bu saldırının emri New York'taki BM merkezinden verildi,” diyerek Netanyahu'nun ölümcül saldırıyı onayladığı cuma günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bulunmasına atıfta bulundu.

Maduro Cumartesi günü La Guaira'da düzenlenen Filistin yanlısı bir mitingde yaptığı konuşmada “Dünyanın korkakları susuyor ama hiç kimse isyankâr, devrimci halkları susturamayacak” dedi.

Venezuela devlet başkanı Müslümanları, Arapları ve dünyanın dört bir yanındaki diğer halkları “seslerini yükseltmeye ve Filistin halkıyla, Lübnan halkıyla dayanışma göstermeye” çağırdı.



Makaleler

Güncel