Ayetullah Hamenei: Bizim matemimiz canlı ve hayat vericidir

img
Ayetullah Hamenei: Bizim matemimiz canlı ve hayat vericidir YDH

İran Devrim Lideri Ayetullah Hamenei, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın şehadetinden dolayı tutulan matemin canlı ve hayat verici olduğunu söyledi.




YDH- İran Devrim Lideri Ayetullah Hamenei, kendisini ziyaret eden bilim adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, bölgede yaşanan son gelişmelerle ilgili de mesajlar verdi. 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın şehadeti sonrası ülkedeki matem atmosferine dikkat çeken Ayetullah Hamenei, mevcut matem havasına rağmen toplantıyı ertelemediğini söyledi.

İran Devrim Lideri “Ülkedeki atmosfer bir yas atmosferi olduğu için, kelimenin gerçek anlamıyla bir matem olduğu için, şu anki bu buluşmayı ertelemedim. Bu buluşma daha önce planlanmıştı; ama bunu bir hafta sonraya bırakalım diyebilmek mümkündü. Ben bunu yapmak istemedim. Bu konunun ertelenmemesi gerektiğini düşündüm ve toplantı yapıldı” dedi.

 Ayetullah Hamenei, mateme rağmen yapılan bu toplantının herkese bir mesaj verdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Bunun mesajı şudur: Evet biz şu an matemdeyiz; ancak bizim matemimiz üzülüp bir köşeye çekilmek değildir. Bizim şimdiki matemimizin türü, Şehitlerin Efendisi İmam Hüseyin için tutulan mateminin türündendir: Canlıdır ve hayat vericidir. 

Evet matemliyiz ama bu matem bizi harekete, ilerlemeye ve işleri daha fazla şevkle yapmaya zorluyor. Bu mesajı, kelimenin gerçek anlamıyla kalbimize ve ruhumuza nüfuz ettirmeliyiz, hissetmeliyiz. Matemimiz de bizi ileri taşımalı.”

Ayetullah Hamenei, Şehit Hasan Nasrulah ve Lübnan’da yaşanan gelişmelerle ilgili daha ayrıntılı açıklamalarını kıldıracağı Cuma namazı hutbesinde yapacağını söyledi.