Devrim Muhafızları saldırılar için gizli bir teknoloji geliştirdi

img
Devrim Muhafızları saldırılar için gizli bir teknoloji geliştirdi YDH

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrail rejimine yönelik füze saldırılarının etkisini artırmak için gizli bir teknoloji geliştirdiği bildirildi.




YDH- Tasnim haber ajansının çarşamba günkü haberinde, Devrim Muhafızları'nın (DMO) rejime yönelik saldırıları yoğunlaştırmak için gereken yeni teknolojiler ve teçhizat üzerindeki çalışmaları tamamlamak amacıyla İsrail'in bölgedeki suç faaliyetlerine karşı çok beklenen yanıtını birkaç hafta ertelediği belirtildi.

Tasnim'in bilgi sahibi kaynaklardan aktardığına göre, yeni teknoloji ve teçhizat İsrail'le herhangi bir çatışmada DMO'ya üstünlük sağlayacak.

DMO'nun bu teknolojileri salı günü geç saatlerde İsrail'in başkenti Tel Aviv ve işgal altındaki Filistin'in diğer bölgelerindeki hedeflere yönelik füze saldırısı operasyonunda kısmen kullandığı belirtildi.

Haberde, yeni teknolojilerin, füzelerin %90'ından fazlasının hedeflerini vurduğu DMO operasyonunun başarısının ardındaki ana neden olduğu belirtildi.

Ancak kaynaklar, Devrim Muhafızları'nın bu teknolojileri henüz büyük ölçekte kullanmadığını belirterek, böyle bir senaryonun İsrail’i hazırlıksız yakalayacağını da sözlerine ekledi.

Söz konusu kaynaklar IRGC'nin son birkaç hafta içinde hassas istihbarat topladığını ve İsrail'e karşı herhangi bir saldırıda daha etkili olabilecek şekilde füze sistemlerini ve diğer ekipmanlarını güncellediğini söylediler.

İranlı yetkililer, rejimin hava savunma sistemlerinin Devrim Muhafızları tarafından ateşlenen füzelerin büyük bir kısmını önlediğine dair basında çıkan haberleri ve İsrail tarafından yapılan açıklamaları reddetti.

Devrim Muhafızları'nın operasyonu, İsrail'in İran'daki sabotaj faaliyetlerine ve son aylarda Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına yanıt olarak geldi.