CNN: Cibaliya’da cesetleri köpekler yiyor

img
CNN: Cibaliya’da cesetleri köpekler yiyor YDH

Acil servis şefi, sokak köpeklerinin Gazze'nin kuzeyindeki sokaklarda hayatını kaybeden Filistinlilerin cesetlerini yediğini söyledi.




YDH- Tozlu sokaklara saçılmış cesetler, İsrail saldırıları nedeniyle tahrip olmuş yollar, açlıktan ölen insanlar. Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya'nın resmi, bölgedeki acil servis şefi tarafından böyle çizildi.

Gazze'nin kuzeyindeki acil servislerin başkanı Fares Afana CNN'e telefonla verdiği demeçte “Gazze'nin kuzeyindeki insanlarda açlık belirtilerini görebilirsiniz” dedi. “İsrail güçleri yaşamı ya da yaşam belirtilerini temsil eden her şeyi yok ediyor.” diye ekledi.

Afana CNN'e verdiği demeçte, kendisi ve meslektaşlarının Gazze'nin kuzeyinde öldürülen Filistinlilerin cesetlerini teslim aldıklarını, bazılarında hayvan leşi izleri görüldüğünü ve bu durumun ölenlerin kimliklerini belirleme çabalarını engellediğini söyledi.

“Aç olan sokak köpekleri sokaktaki bu cesetleri yiyor... Bu da cesetleri teşhis etmemizi zorlaştırıyor” dedi.

CNN’e, cesedinin sokak köpekleri tarafından yendiğini söylediği genç bir çocuğun kalıntılarını gösteren bir fotoğrafı gösterdi.

Afana, İsrail ordusunun son 12 gün içinde üç mahalleye havadan ve karadan saldırılar düzenlediği kuşatma bölgesinde “binlerce çocuk” ve hamile kadının mahsur kaldığını söyledi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin Pazar günü bildirdiğine göre, Cibaliya bölgesinden en az 50 bin kişi yerinden edildi. Kuzey Gazze'de kalan 400 bin kişi açlık ve şiddetli bombardımanla karşı karşıya.

BM, İsrail ordusunu Gazze'nin kuzeyinde yaşayanları açlık ya da yer değiştirme arasında seçim yapmaya zorlamakla suçladı.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Başkanı Philippe Lazzarini Pazartesi günü yaptığı açıklamada “Sivillere ya açlıktan ölmek ya da ülkeyi terk etmekten başka seçenek bırakılmıyor” dedi. “Gazze'de çok fazla kırmızı çizgi aşıldı. Savaş suçu teşkil edebilecek eylemler hala önlenebilir.” diye ekledi.

Afana, Pazartesi günü İsrail güçlerinin UNRWA tarafından işletilen bir yardım merkezinde yiyecek arayan aç halkın üzerine ateş açtığını söyledi. “Durum giderek kötüleşiyor” dedi.

UNRWA, Pazartesi günü Cibaliya'daki gıda dağıtım merkezine düzenlenen topçu saldırısında en az 10 kişinin öldüğünü ve 40 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Afana, “Sağlık görevlileri için de bu bölgeye ulaşmak çok tehlikeli... çünkü yollar patlatılıyor ve İsrail ordusu araçlarımıza doğrudan ateş açıyor,” dedi.

Fares Afana, ambulansların Cibaliya'daki Yemen el-Said Hastanesi yakınlarında İsrail topçu ateşinden çıkan şarapnel parçalarıyla vurulduğunu söyledi ve olay sonrasında lastikleri ezilmiş ve kurşun izleri olan bir ambulansı gösteren bir video paylaştı.

“Kuzey Gazze'de yaşananlar gerçek bir soykırımdır” diyen Afana şöyle devam etti: “İşimizi normal bir şekilde yapamıyoruz.”

Gazze Hükümet Basın Ofisi yaptığı açıklamada, İsrail operasyonlarının bu ayın başında başlamasından bu yana Gazze'nin kuzeyindeki bölgelerde en az 342 Filistinlinin öldürüldüğünü ve yüzlerce “sivil, çocuk ve kadının” yaralandığını bildirdi.

Kuşatma altındaki mahallede yaşayan bir sakine göre, Cibaliya'daki İsrail buldozerleri bir zamanlar cıvıl cıvıl olan mülteci kampını yıkılmış sokaklardan oluşan bir labirente dönüştürdü.