Irak Direnişi güney ve kuzeydeki İsrail tesislerine saldırdı

img
Irak Direnişi güney ve kuzeydeki İsrail tesislerine saldırdı YDH

Irak'taki İslami Direniş, Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılara misilleme olarak İsrail mevzilerine saldırmaya devam ediyor.




YDH- Irak İslami Direnişi bugün akşam yaptığı açıklamada, işgal altındaki Umm el-Raşraş’taki (Eilat) hayati önem taşıyan bir bölgeyi hedef aldığını duyurdu.

Direniş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu operasyon işgale karşı devam eden direnişin bir parçasıdır ve Filistin ve Lübnan'daki halkımızı desteklemektedir. Aynı zamanda işgalcilerin çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillere yönelik katliamlarına bir yanıttır.”

Irak Direnişi yaptığı açıklamada, “düşmanların kalelerini yıkmak” için operasyonlarını artan bir hızla sürdürdüğünü vurguladı.

Direniş akşamın ilerleyen saatlerinde, insansız hava araçları (İHA) kullanarak işgal altındaki Golan Tepeleri'nde hayati bir askeri bölgeyi hedef alan başka bir operasyonu doğruladı.

İsrail haber kaynağı Hadashot Hamot'a göre, İHA'lardan birinin infilak etmesi nedeniyle Golan Tepeleri'nde büyük bir patlama duyulurken, bir başka İHA'nın da bölgede uçtuğu gözlemlendi.

Irak Direnişi gün içinde işgal altındaki Golan Tepeleri'nde insansız hava araçlarıyla hem bir askeri alanın hem de hayati önem taşıyan bir tesisin hedef alınmasını üstlenmişti.