Gazze'de katledilen insanların %40'ı çocuk

img
Gazze'de katledilen insanların %40'ı çocuk YDH

Gazze Medya Ofisi, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırım savaşının hem insani hem de maddi kayıpları da içeren ayrıntılı bir rapor yayınladı.




YDH- Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik soykırım savaşının 42 bin 885 kişinin hayatını kaybetmesine ve bir o kadarının da yaralanmasına yol açtığını açıkladı.

İsrail'in soykırım savaşı

İsrail işgal güçleri 385 gün süren savaş boyunca Gazze Şeridi'nde en az 3 bin 738 katliam gerçekleştirdi.

Medya Ofisi, Gazze'deki 42 bin 885 şehidin sadece defnedilmek üzere hastanelere nakledilen ve kimlikleri yetkililer tarafından teyit edilenleri kapsadığını belirtti. Buna ek olarak, savaş boyunca 10 bin kişinin kayıp olduğu bildirildi. Bu kişilerin birçoğunun öldürülmüş ve cesetleri bulunamamış ya da enkaz altında kalmış kişiler olduğu kaydedildi.

Ayrıca, Gazze'ye yönelik savaşın başlamasından bu yana 17 bin 210 çocuğun katledildiği açıklandı.

Medya Ofisi, 1.047 sağlık çalışanı, 85 acil durum çalışanı ve 177 gazetecinin de öldürüldüğünü belirterek ek ayrıntılar paylaştı.

En az 1.206 hanenin tüm aile fertleri İsrail işgal güçleri tarafından öldürüldü.

Gazze Şeridi'ndeki İsrail kuşatmasının ve önemli insani yardımların engellenmesinin etkilerine gelince, 37 Filistinli açlıktan ölürken, 3 bin 500 Filistinli çocuk yetersiz beslenme nedeniyle hayati tehlike altında.

Ayrıca Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da bulunan Kemal Advan Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde, hastaneye elektrik için yakıt verilmemesi ve oksijen istasyonunun işgal güçleri tarafından tahrip edilmesinin ardından iki çocuğun öldüğünü bildirdi.

Hayati altyapıyı yok etmek, temel çalışanları öldürmek

Kuşatma altındaki bölgenin hayati altyapısının sistematik olarak tahrip eden, İsrail işgal güçleri 197 barınma merkezine saldırdı, 34 hastaneyi hizmet dışı bıraktı, 205 hükümet merkezini tahrip etti ve 126 okul ve üniversiteyi yıktı.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde başlattığı tutuklama faaliyetlerinden 310'u sağlık çalışanı ve 38'i gazeteci olmak üzere 5 bin 280 kişi etkilendi.

Hastanelerin sürekli kuşatılması

İsrail işgal güçlerinin kuşattığı Beyt Lahya'da, Kemal Advan Hastanesi, giderek daha “endişe verici” bir durumla karşı karşıya.

Toplam 600 kişi, İsrail işgalinin Gazze Şeridi'nin kuzeyini “etnik olarak” temizlemeye yönelik devam eden girişimleriyle birlikte yürütülen saldılar nedeniyle hastane içinde kuşatılmış durumda.

Sağlık Bakanlığı, üç ambulans ve bir nakliye aracının tahrip olduğunu, bunun da yardım ve nakliye operasyonlarını engellediğini bildirdi. Hastanedeki güneş enerjisi sistemi de tahrip edildi ve durum daha da kötüleşti.

Ayrıca, İsrail işgal güçleri silahlarını ateşleyerek ve bireylere saldırarak hastanedeki sağlık personelini, hastaları ve refakatçileri terörize etmeye devam ediyor.

Bakanlık, bu koşulların “herkesin güvenliğini sağlamak için insani yardım kuruluşlarının acil müdahalesini gerektirdiğini” vurguladı.