İran’daki bombalı saldırılarda kullanılan silahlar ABD yapımı

img
İran’daki bombalı saldırılarda kullanılan silahlar ABD yapımı YDH

SAAF-İran’ın Zahidan kentinde düzenlenen bombalı saldırılarda ABD ordusuna ait mühimmatların




SAAF-İran’ın Zahidan kentinde düzenlenen bombalı saldırılarda ABD ordusuna ait mühimmatların kullanıldığı açıklandı.

 

İran güvenlik güçleri Zahidan kentinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda kullanılan silah ve mühimmatı basına göstererek bunların ABD ordusuna ait olduğunu açıkladı.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre söz konusu silah ve mühimmat, Abdülmalik Rigi liderliğindeki Cundullah örgütünün üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirildi.

 

Fars haber ajansına açıklamada bulunan İranlı bir güvenlik yetkilisi, Zahidan’da gerçekleştirilen terörist saldırının sorumlusu olarak yakalanan bir şahsın eylemi para için yaptığını, İran dışında veya içinde herhangi bir örgütle ilişkisinin bulunmadığını söylediğini belirtti.

 

Yakalanan kişilerin uyuşturucu kaçakçılığı yaptıklarını ve bazı istihbarat servislerinden sabotaj eğitimi aldıklarını belirten İranlı yetkili, saldırıda kullanılan mühimmatın Amerikan yapımı olduğunu açıkladı.

 

Bombalı saldırı eylemini düzenleyen kişinin kendilerine sabotaj ve terör eğitimi veren kişilerin İngilizce konuştuklarını söylediğini aktaran İranlı güvenlik yetkilisi, çevirmenlik yapan kişinin de Halkın Mücahitleri örgütüne mensup olma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

 

Yakalanan kişinin, Zahidan’daki Sünnilerin, Şiilerle birlikte 11 Şubat’taki devrim kutlamalarına yoğun katılımının ABD’lileri rahatsız ettiğini, düzenlenen eylemlerin bu birliğin bozulmasını amaçladığını söylediğini belirten İranlı yetkili, yakalanan kişilerin yaptıkları itiraflara değinerek “düzenledikleri bombalı saldırıyla birçok Şii ve Sünni vatandaşımızın ölümüne sebep olan bu şahıslar, Sistan ve Belucistan eyaletindeki bazı Sünni Mevlevilere ve kabile liderlerine suikastlar düzenleyerek bölgede etnik ve mezhebi fitneler çıkarmayı hedeflediklerini itiraf ettiler” dedi.

 

Eylemi düzenleyenlerin nasıl yakalandığı konusunda da açıklamada bulunan güvenlik yetkilisi, yakalanan şahsın “bu eylemi yaptıktan sonra halkın bize saldırmayacağını düşünüyorduk; çünkü bize, halkın bizimle beraber olduğu söylenmişti; ama eylemden sonra halk bize saldırdı ve bizi tartaklayarak güvenlik güçlerine teslim etti” dediğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel