Şeyh Naim Kasım'dan tarihi direniş savunması

img
Şeyh Naim Kasım'dan tarihi direniş savunması YDH

İsrail’in hedeflerine ulaşmasının direniş sayesinde engellendiğini belirten Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, silahların tüm bölgenin güvenliği için önemli olduğunu söylediği konuşmasında Amerika ve İsrail’e karşı duruşlarını yineledi.




YDH- Lübnan İslami Direnişi – Hizbullah’ın Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, bu akşam el-Menar TV kanalında yaptığı açıklamalarda, Lübnan'daki direnişi silahsızlandırmaya yönelik herhangi bir çabaya karşı olduklarını ve bunun Lübnan’ın bağımsızlığını tehdit edeceğini vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri “Direnişi silahsızlandırmak için çabalayan hiç kimseye izin vermeyeceğiz. Bu çabada olanlar ‘silahsızlandırma’ kavramını lügatlerinden çıkarmalıdır. Bu silah, halkımıza özgürlük verdi ve vatanımızı kurtardı” dedi.

“Direnişe saldıran ve onu silahsızlandırmaya çalışanlarla, İsrail’e karşı nasıl savaştıysak savaşırız.” şeklinde ekledi.

Konuşmasına direnişin varlık sebebini tanımlayarak giriş yapan Hizbullah Genel Sekreteri şöyle söyledi:

“Direniş, işgale karşı bir tepki olup, Lübnan devleti topraklarını ve vatandaşlarını kendi başına koruyamıyorsa devreye girer. Hizbullah direnişe iki nedenle inanır: Birincisi, toprakların özgürleştirilmesi gerektiğine inancımız, ikincisi ise ulusal bir nedendir ki bu da topraklarımızın işgal altında olduğu gerçeğidir.”

Şeyh Naim Kasım, “Direnişi silahsızlandırmak, Lübnan’ı zayıflatmaya ve İsrail’in genişleme projelerine hizmet eder. Bizim için böyle bir şey söz konusu olamaz” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri, Lübnan’ın güney sınırındaki direnişin büyük başarılara imza attığını ve bunun, işgalci İsrail’in bölgeden geri çekilmesinde kilit rol oynadığını belirtti.

“Direnişe ‘’Çok şey kaybettiniz ve bakın ne oldu’’ denmemeli, aksine ‘İsrail’in hedeflerine ulaşmasını nasıl engellediniz’ diye sorulmalı” diyen Şeyh Naim Kasım, İsrail’in direniş olmadan engellenemeyeceğinin altını çizdi.

"Direniş, İsrail’in güney sınırındaki hedeflerini engellemeyi başardı ve efsanevi bir direnişle kardeşler bu süreçte büyük fedakarlıklar gösterdi” diyen Şeyh Naim Kasım, “İsrail’in hedeflerine ulaşmasını engellemek, bu direnişin en büyük başarısıdır” dedi.

 

‘Direniş, bölgenin gücüdür’

Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, İsrail’in ateşkese rağmen günlük saldırılarının 2 bin 700’ü geçtiğini belirterek, bu saldırıların Lübnan’ı zayıflatma ve işgal planının parçası olduğunu söyledi.

Direnişi silahsızlandırma çağrılarını kesin bir dille reddeden Kasım, Lübnan’ın temel meselesinin silahlar değil, İsrail işgaline karşı durmak olduğunu vurguladı.

“Bizi zayıf görenler hayal görüyor” diyen Kasım, uygun zamanda kararlı bir yanıt vereceklerini ifade etti.

İsrail’e karşı sabırlı ve akıllıca hareket ettiklerini belirten Kasım, “Ama sabrımız duruşa dayanır, geri adım atmaya değil” ifadelerini kullandı.

Direnişin halkın onuru ve toprak bütünlüğü için var olduğunu kaydeden Şeyh Naim Kasım, “Seçeneklerimiz var, hiçbir şeyden korkmuyoruz” diyerek uygun zamanda güçlü bir karar alınacağının altını çizdi.

Şeyh Naim Kasım, direnişin silahlarının sadece Lübnan’ın değil, tüm bölgenin güvenliği için önemli olduğunu söyledi:

‘’İsrail, Lübnan’ın büyük kısmını işgal etmek ve işgal altındaki Filistin’e katmak istiyor. Biz, buna izin vermeyeceğiz. Direniş, topraklarımızı korumak ve işgali sona erdirmek için var.’’

Şeyh Naim Kasım, ayrıca silahsızlandırma taleplerinin Lübnan’ı savunmasız bırakmaya yönelik bir strateji olduğunu, bunun kabul edilemeyeceğini vurguladı:

“Silahsızlandırma, sadece İsrail’in işine yarar ve Lübnan’a zarar verir. Teslim olmayacağız zira zayıf değiliz. Biz direniş erleriyiz.’’

 

Savunma stratejisi ve direnişin güçlendirilmesi

“Hizbullah, savunma stratejisini medyada tartışmaz, ancak masa kurulduğunda tartışır” diyen Hizbullah Genel Sekreteri, stratejisinin, Lübnan’ın genel güvenliğini ve direnişi nasıl güçlendireceğini içerdiğini açıkladı.

Şeyh Naim Kasım, savunma stratejisi tartışmalarının dayatma ve baskı altında yapılamayacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı bu mekanizmayı belirlemekten birinci derecede sorumludur ve biz uygun zamanda buna katılmaya hazırız" dedi.

“Savunma stratejisi, yalnızca silahların geri çekilmesi değil; askeri, ekonomik ve diplomatik boyutları olan kapsamlı bir savunma politikasıdır” diyen Kasım, direnişin bu stratejide önemli bir unsur olduğunu söyledi:

‘Biz, silahların geri çekilmesiyle değil, Lübnan’ı savunacak bir strateji ile ilgili konuşuyoruz”

 

Lübnan’ın yeniden inşası için hazırlık

Kasım, Lübnan hükümetine çağrıda bulunarak, "Yeniden inşa planını gündeminize alın ve bu konuda adım atın. Hizbullah, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir, şimdi sıra İsrail ve devletin üzerine düşeni yapmasında" dedi.

Belediye seçimlerine dair de açıklamalar yapan Kasım, seçimlerin zamanında yapılmasını istediklerini ve ülkenin inşasına katkıda bulunacak her türlü girişimi destekleyeceklerini söyledi.

“Emel Hareketi, köylerdeki aileler ve klanlarla, mevcut siyasi partilerle tam bir koordinasyon içinde seçimlere katılacağız” dedi.

 

‘Amerika ve İsrail’e karşı duruyoruz’

Şeyh Kasım, Amerika'nın Lübnan üzerindeki etkisini de eleştirerek, "Lübnan, Amerikan vesayeti altında çalışamaz. Amerika, bizim için Büyük Şeytandır ve İsrail’i destekler. Bu kanserli tümörü yok etmek gereklidir" dedi.

Ayrıca, Gazze'deki açlık ve ölümlere dikkat çeken Kasım, Arap ve İslam dünyasının bu zulme karşı duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.

"Filistin, bizim pusulamız olmaya devam edecek. Gazze’deki zulüm tüm insanlığa yöneltilmiş bir kınamadır" dedi.

 

Yemen’e selam

Kasım, konuşmasının sonunda Yemen halkını selamlayarak, Amerika ve İsrail'e karşı gösterdikleri direnişi takdir etti ve "Yemen halkına selam olsun, onlara karşı gösterdikleri cesaret tüm dünyaya örnek olmalı" dedi.