İran: Ahlak dışı sözler sınır ihlalini gizlemez

img
İran: Ahlak dışı sözler sınır ihlalini gizlemez YDH

SAAF-İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret




SAAF-İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett’in ifadelerine tepki gösterdi.

 

İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett’in Almanya’nın Bremen kentinde katıldığı AB Dışişleri Bakanları toplantısında sarf ettiği sözlerin diplomatik nezaket ve ahlak kurallarıyla bağdaşmadığını belirten Hüseyni, “ahlak dışı ifadeler kullanılması, ülkemizin karasularının ihlal edilmesini gizlemez” dedi.

 

İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, Almanya’da katıldığı AB ülkeleri dışişleri bakanları toplantısında İran’ın tutukladığı İngiliz askerlerinin görüntülerini yayınlamasını ahlak ve nezaket kurallarına uymayan ifadelerle eleştirdiğini belirten İranlı yetkili, bu görüntülerin askerlerin durumunun iyi olduğunu göstererek ailelerinin endişelerini gidermek için yayınlandığını belirtti ve “Backet’in hakaretamiz ifadelerini şaşkınlıkla karşılıyoruz” dedi.

 

İngiliz hükümetini edebe, nezakete ve uluslar arası yasalara uymaya çağırdığını söyleyen Hüseyni, “Onlardan, kendilerini kontrol edebilecek güçte olduklarını göstermelerini istiyoruz” dedi.

 



Makaleler

Güncel