İngiliz askerlerinden sevinç gözyaşları

img
İngiliz askerlerinden sevinç gözyaşları YDH

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle




SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle tutuklanan 15 İngiliz askerinin Peygamberimizin doğum günü münasebetiyle serbest bırakılacağını söyledi.

 

Bugün yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Ahmedinejad’ın, birçok televizyon kuruluşunun canlı olarak yayınladığı basın toplantısının ardından İngiliz askerlerinin havaalanına götürülerek serbest bırakılacağı belirtildi.

 

Tutuklu İngiliz askerlerinin yanında bulunan İran televizyonu muhabiri ise İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın basın toplantısını televizyondan izleyen İngiliz askerlerinin serbest bırakılacaklarını öğrenmeleri üzerine sevinç çığlıkları attığını bildirdi.

 

Bölgedeki savaşı eleştiren İngiliz bayan asker Turney’in serbest bırakılacağı haberini öğrendikten sonra sevinçten ağladığı belirtilirken, tutuklu İngiliz askerler televizyon muhabirine yaptıkları açıklamada kendilerine şefkatle davranan İran halkına ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a teşekkür ettiklerini söylediler.

 



Makaleler

Güncel