Ayetullah Şahrudi: Şii Sünni ayrımı yapanlar cezalandırılmalı

img
Ayetullah Şahrudi: Şii Sünni ayrımı yapanlar cezalandırılmalı YDH

SAAF-İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Şahrudi, Şii Sünni ayrımı yapılmasının İslami bir yönetim




SAAF-İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Şahrudi, Şii Sünni ayrımı yapılmasının İslami bir yönetim için hakaret olduğunu belirterek bunu yapanların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre bugün Sünni cuma ve cemaat imamıyla ve aydınlarına hitaben bir konuşma yapan İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Şahrudi, içinde bulunulan dönemin adının İslam İnkılabı Rehberi tarafından “Milli Dayanışma ve İslami İnsicam” olarak belirlendiğini hatırlatarak vahdetin toplumsal bir zorunluluk olduğunu belirtti.

 

İslam İnkılabı’nın en önemli şiarlarından birinin İslam ilkelerini korumak ve tüm İslam mezheplerinin dayanışmasını sağlamak olduğunu belirten Ayetullah Haşimi Şahrudi, fıkhi ve mezhebi görüş farklılıklarının doğal bir durum olduğunu söyleyerek Şii ve Sünni ihtilafları yaratanların cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

 

İslam İnkılabı’nın İslam’ın asli değerlerini ihya ettiğini belirten Ayetullah Şahrudi, bunun ne bir mezhebin ne de bir grubun inkılabı olduğunu söyleyerek “bu yüzden de İnkılabın önderi İmam, asla bir gruplaşma içine girmedi” dedi.

 

“İslam’ın azameti, onun vahdetindedir; düşman fetvalarla ortaya çıkan görüş farklılıklarını büyük göstererek Müslümanlar arasındaki insicamı bozmak yönünde bunu istismar etmektedir” diyen Ayetullah Şahrudi, Şii alimlerinin vahdet konusunda öncü bir rol oynadığını belirterek 1. Dünya savaşı sırasında Şii alimlerin Osmanlı İmparatorluğunu desteklediklerini ve Küfre karşı cihat fetvası verdiklerini ifade etti.

 

İran’daki yargı sisteminde Şii ve Sünni ayrımı konusunda herhangi bir sorun bulunmadığını da belirten Ayetullah Şahrudi, birçok üst düzey yargı mensubunun Sünniler arasından seçildiğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel