İsrailli şirketten Batı Afrika’da istihbarat ve güvenlik projeleri

img
İsrailli şirketten Batı Afrika’da istihbarat ve güvenlik projeleri YDH

İsrail merkezli istihbarat ve güvenlik şirketi Mer Group’un, Batı Afrika’da hükümet kurumları için “kritik tesisler için koruma sistemleri ve ileri algılama teknolojileri” sağlayacak yeni projelere başladığı bildirildi.




YDH – Israel Defense’te yer alan habere göre, istihbarat ve iç güvenlik çözümleri, askeri sistemler, siber teknolojiler ve gelişmiş iletişim altyapıları sağlayan bir şirket olan İsrail merkezli Mer Group, “Batı Afrika’daki bir devlet kurumu” için yeni projeler yürütmek üzere anlaşma imzaladı.

Haberde, projelerin toplam gelirinin “yaklaşık 20 milyon avro (75 milyon NIS civarında)” olmasının beklendiği belirtildi. Bu anlaşmanın, şirketin mevcut bir müşteriyle gerçekleştirdiği daha önceki bir anlaşmanın devamı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Anlaşma kapsamında Mer Group’un “entegre istihbarat ve siber çözümler, kritik tesisler için koruma sistemleri ve gelişmiş tespit ve erken uyarı teknolojileri” sağlayacağı ifade edildi. Projelerin, ilerleme durumuna ve müşteri gereksinimlerine bağlı olarak “12 ila 18 ay arasında” tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Mer Group Üst Yöneticisi Avi Shechter, anlaşmayı şirketin iç güvenlik ve istihbarat stratejisinin bir parçası olarak nitelendirdi. Shechter, “Bu anlaşma, müşterilerimizin yeteneklerimize ve geniş deneyimimize duyduğu sürekli güveni göstermektedir” dedi. Ayrıca, şirketin güvenlik, siber ve istihbarat alanlarında “yenilikçi ve gelişmiş çözümler sağlayan bir tedarikçi konumunu pekiştirdiği” kaydedildi.

Haberde, anlaşmanın “şirketin bölgedeki faaliyetlerini genişletme çabası” olarak görüldüğü ve projelerin hükümet kurumlarına yönelik güvenlik ve istihbarat altyapısını güçlendirmeyi amaçladığı bildirildi.