Netanyahu:, Geçen, yıl, İsrail’in, yenilgi, yılıy" /> Netanyahu:, Geçen, yıl, İsrail’in, yenilgi, yılıy" /> Netanyahu: Geçen yıl İsrail’in yenilgi yılıy" /> Netanyahu: Geçen yıl İsrail’in yenilgi yılıy" /> Netanyahu: Geçen yıl İsrail’in yenilgi yılıy" /> Netanyahu: Geçen yıl İsrail’in yenilgi yılıy"> Netanyahu:, Geçen, yıl, İsrail’in, yenilgi, yılıy">

Netanyahu: Geçen yıl İsrail’in yenilgi yılıy

Netanyahu: Geçen yıl İsrail’in yenilgi yılıy"> img
Netanyahu: Geçen yıl İsrail’in yenilgi yılıy YDH

YDH-Likud Partisi Lideri Benyamin Netanyahu, İsrail Lübnan savaşının yaşandığı geçen yılı İsrail’in yenilgi yılı olarak niteledi.




YDH-Likud Partisi Lideri Benyamin Netanyahu, İsrail Lübnan savaşının yaşandığı geçen yılı İsrail’in yenilgi yılı olarak niteledi.

 

Radyo Sawa’nın haberine göre İsrail’in eski Başbakanlarından Benyamin Netanyahu, Likud Partisince düzenlenen bir konferansta geçen yıl yaşanan İsrail Hizbullah savaşına kadar izlenen politikaları değerlendirdi ve “Barak hükümeti 2000 yılında güney Lübnan’dan çekilerek Hizbullah Lideri Hasan Nasrullah’ın İsrail sınırına kadar ilerlemesine sebep oldu” dedi.

 

Halen Savunma Bakanlığı görevinde bulunan Ehud Barak’ı amatör bir politikacı olmakla suçlayan Netanyahu, Barak hükümeti döneminde izlenen politikaları da aptalca diye niteledi.

 

“Lübnan’la yapılan 33 günlük savaştan bu yana geçen bir yıl yenilgi yılıydı” diyen Netanyahu, bu süre boyunca hiçbir ilerleme kaydedilmediğini söyledi ve İsrail’in yeniden güçlenerek mevcut bataklıktan kurtulmasını umduğunu belirtti.

 

 



Makaleler

Güncel