• 11/05/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah ve Hamas’ın İsrail’in kuzeyinde ve batısındaki GSM telefon şebekelerini işlemez hale getirdiği bildiriliyor.




    YDH-Hizbullah ve Hamas’ın İsrail’in kuzeyinde ve batısındaki GSM telefon şebekelerini işlemez hale getirdiği bildiriliyor.

     

    İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesi, İsrailli askeri ve sivil uzmanların “Orange” adlı GSM telefon operatörünün işlemez hale geldiğini belirttiklerini ve bundan Hizbullah ve Hamas’ı sorumlu tuttuklarını yazdı.

     

    Gazetenin ismini açıklamadığı İsrailli uzman, 33 günlük savaştan sonra Lübnan sınırındaki göreceli sükunete rağmen, Hizbullah’ın GSM şebekelerini karıştırması sebebiyle İsrail’in kuzeyinde yaşayanların hayatının felç olduğunu söyledi.

     

    Gazetenin görüştüğü üst düzey bir İsrailli askeri yetkili de İsrail’in kuzeyindeki kentlerde son üç aydır “Orange” GSM operatörünün hizmet verdiği şebekelerde yoğun parazit yaşandığını ve hatlardaki parazitin iletişimi imkansız hale getirdiğini ifade etti.

     

    İsrail’in kuzeyindeki el-Celilu’l-Ala kentinden bir yerleşimci, gazeteye yaptığı açıklamada “Sorunun ne olduğu belli değil, bizim evde Orange şirketinden hizmet alan üç GSM hattı var. Önceleri biz bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyorduk; ancak sorun devam etti, daha sonra sorunun sadece bizimle sınırlı olmadığını Lübnan sınırındaki tüm kentlerde aynı sorunun yaşandığını fark ettik” dedi.

     

    Orange şirketi yetkilileri ise sorunun Lübnan’dan kaynaklandığını, Hamas’ın Gazze’yi kontrolü altına almasından sonra aynı sorunların Gazze’ye yakın bölgelerde de yaşandığını ifade etti.

     

    Orange şirketinin, yaşanan sorunları gidermek için antenleri, daha iç kesimlere taşıma kararı aldığı bildiriliyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel