• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Önümüzdeki cuma günü yapılacak Lübnan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Lübnan Ordu Komutanı Mişel Süleyman’ın cumhurbaşkanlığına seçilme ihtimali arttı.




    YDH-Önümüzdeki cuma günü yapılacak Lübnan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Lübnan Ordu Komutanı Mişel Süleyman’ın cumhurbaşkanlığına seçilme ihtimali arttı.

     

    Lübnan parlamentosunda çoğunluğu oluşturan 14 Martçı milletvekillerinden İlyas Ataullah, meclisin önümüzdeki cuma günü yapılacak oturumunda da yeni cumhurbaşkanının seçilememesi durumunda seçimlerin birkaç gün sonraya ertelenebileceğini ve bu süre içinde Mişel Süleyman’ın adaylığının güçlü bir ihtimal olarak öne çıktığını söyledi.

     

    İlyas Ataullah, Mişel Süleyman üzerinde uzlaşmaya varılması durumunda anayasada değişiklik yapmanın sorun olmayacağını belirtti.

     

    Lübnan anayasasına göre üst düzey görevlerde bulunanların cumhurbaşkanlığına getirilebilmesi için son yaptıkları görevden iki yıl önce istifa etmiş olmaları gerekiyor.

     

    14 Martçı Milletvekillerinden Ammar Huri de Emil Lahud’dan boşalan cumhurbaşkanlığına getirilmek üzere Ordu Komutanı Mişel Süleyman üzerinde uzlaşmaya varabilmek için anayasanın ilgili maddesinde değişiklik yapma konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

     

    Yeni cumhurbaşkanlığının seçimi konusunda şartların olgunlaştırılması gerektiğini belirten Huri, Cuma günü de kısa süreli bir ertelemenin söz konusu olabileceğini ifade etti.

     

    Hizbullah milletvekillerinden Muhammed Funeyş ise Mişel Süleyman konusunu basından izlediklerini belirterek bunun ne kadar ciddi olduğunu bilmediklerini ve herhangi bir isim üzerinde uzlaşmanın olmaması yüzünden parlamentonun cuma günü de toplanabileceğine ihtimal vermediğini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel