Kamışlı yakınlarında silahlı saldırı
Suriye'nin Kamışlı kenti yakınlarındaki Twayl köyünde bir ortak güvenlik ve askeri noktaya düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, ağır yaralanan 2 kişinin tedavisi sürüyor.
YDH ― Kamışlı yakınlarındaki Tveyl köyünde bulunan ortak güvenlik ve askeri noktaya kimliği belirsiz silahlı bir grup tarafından saldırı düzenlendi.
Saldırının ardından çatışma çıktı.
Çatışmada 2 kişi olay yerinde öldü.
Yaralanan 2 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Saldırganların olay yerinden kaçmasının ardından güvenlik güçleri, bölgede saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.
Konuya ilişkin açıklama HTŞ rejiminin savunma bakanlığından geldi.
Bakanlık, Kamışlı Tugayı’na bağlı bir askeri noktaya düzenlenen saldırıyı doğruladı.
Açıklamada, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin ağır yaralandığı teyit edildi.
Bakanlığın açıklamasında saldırının "yasa dışı ve anayasa dışı silahlı bir grup" tarafından gerçekleştirildiği vurgulandı.
Açıklamada, bölgedeki askeri birliklerin arama-tarama faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.
Saldırıya karışanların yakalanması ve haklarında gerekli yasal işlemlerin başlatılması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
İlgili Haberler
İsrail ordusu Deraa’da ilerledi, köyleri bombaladı
21 Eylül 2026 11:44
Suriye’de iki günde ikinci askeri üs patlaması
21 Eylül 2026 11:34
HTŞ bakanı: Suriye'nin petrol ithalatı için aylık 831 milyon dolara ih…
20 Eylül 2026 20:11
İsrail ile temaslar hızlanmışken HTŞ İsrail saldırılarına karşı görev …
20 Eylül 2026 14:44
