• 02/11/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnanlı gazetecilerden Kasım Kasir, ülkedeki tüm grupların kendilerini iç savaşa hazırladığını belirtti.




    YDH- Lübnanlı gazetecilerden Kasım Kasir, ülkedeki tüm grupların kendilerini iç savaşa hazırladığını belirtti.

     

    El Cezire televizyonuna açıklamada bulunan Kasım Kasir, son dönemde ülkedeki siyasi liderler arasında yaşanan söz düellolarına değinerek ülkedeki durumun gittikçe tehlikeli bir hal aldığını belirtti ve her grubun kendince güç gösterisinde bulunduğunu söyledi.

     

    Son dönemlerde ülkedeki siyasi liderlerin birbirine yönelik sert açıklamalarının ülkede yaşanan bunalımın büyüklüğüne işaret ettiğini belirten Kasir, Lübnan’daki bunalım konusunda önerilen planların sonuç vermemesi durumunda ülkenin bir iç savaşa doğru gideceğini söyledi.

     

    Arap Birliği Genel Sekreteri tarafından söz konusu edilen planın da başarısız olmasıyla artık ülkedeki tüm grupların iç savaşa hazırlandığını belirten Lübnanlı gazeteci, “Şu anda Lübnan’da yaşanan şartlar, iç savaşın her an başlayabileceğini gösteriyor” diye konuştu.

     

    Öte yandan Lübnan’ın İsrail’in elindeki en eski esirlerinden Dürzi asıllı Semir Kantar, avukatı aracılığıyla Dürzi İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’a bir mektup göndererek kendisini sert bir dille eleştirdi.

     

    Canbolat’a gönderdiği mektupta, “sen ve efendilerin, Direniş’i silahsızlandıramayacak kadar küçüksünüz. Sizin elinizle bize nasip olacak bir özgürlüğü kabul etmiyoruz” dedi.