• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, terörist bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye’nin kanının İsrail’in sonunu getireceğini söyledi.




    YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, terörist bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye’nin kanının İsrail’in sonunu getireceğini söyledi.

     

    Önceki gün Şam’da düzenlenen terörist saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah Komutanlarından İmad Muğniye’nin cenaze töreni dolayısıyla bir konuşma yapan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İmad Muğniye’nin dökülen kanının İsrail’in yok oluşuna zemin hazırlayacağını söyledi.

     

    “Düşman bu terörle çok büyük bir aptallık yaptı, çünkü Direniş’te en küçük bir gevşeme veya zayıflama söz konusu değildir. Muğniye’nin kardeşleri onun cihat yolunu ve hedeflerini eskisinden daha da güçlü bir şekilde sürdürecektir” diyen Nasrullah, İsrail’in daha önce Hizbullah liderlerinden Ragıb Harb ve Seyyid Abbas Musevi’ye yönelik terör saldırılarının sonuçlarına değindi ve “Bu terörler Direniş’i daha da güçlendirdi ve İsrail’in güney Lübnan’dan def edilmesiyle sonuçlandı. Bu kez de Şehit Muğniye’nin kanı İsrail’in yok oluşunun başlangıcını oluşturacaktır” diye konuştu.

     

    Hizbullah’ın İsrail’in her türlü saldırısına karşı koymaya hazır olduğunu belirten Nasrullah, İsrail’e seslenerek “bundan sonraki savaşlarda sizi bir Muğniye veya birkaç bin savaşçı bekliyor olmayacak, şehadeti arzulayan on binlerce savaşçı sizi bekliyor olacak” dedi.

     

    İsrail’in İmad Muğniye’ye yönelik terör saldırısını Lübnan dışında gerçekleştirdiğine dikkat çekerek “tüm kırmızıçizgileri çiğnediniz. Eğer bu şekilde sınırı olmayan bir savaş istiyorsanız, tüm dünya duysun ki biz bu tür bir sınırı olmayan savaşa bütünüyle hazırız” dedi.

     

    Lübnan’a yönelik 33 günlük savaşın sivil boyutlarıyla 2006’da İsrail’i destekleyen devletlerin desteğiyle halen sürdüğünü belirten Hizbullah Genel Sekreteri, İmad Muğniye’nin son yaşanan savaşta büyük bir rol oynadığını söyleyerek “Biz bugün Şehit Muğniye ile ahdimizi tazeliyoruz, direnişin yolunu kesin zaferi kazanıncaya kadar sürdüreceğiz, bunu sürdürme konusunda ne fedakarlık gerekiyorsa bunu göstereceğiz” diye konuştu.

     

    14 Martçı liderlerin Refik Hariri’nin ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptıkları tahrik edici konuşmalara da değinen Nasrullah, “Lübnan asla İsrail’in veya ABD’nin olmayacak ve Lübnan asla bölünmeyecek” dedi.

     

    Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid hasan Nasrullah, “Lübnan’ın birlik ve beraberliğine, ulusal uzlaşmasına karşı olanlar, Beyaz Saray’daki ya da Siyonist rejimdeki efendilerinin yanına gitsinler; çünkü Lübnan barış içinde bir arada yaşayanların, onurluların ve Direnişin yurdudur” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel