• 03/05/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-ABD’nin Lübnan’daki istikrara yardımcı olma gerekçesiyle Doğu Akdeniz’e gönderdiği savaş gemisi sayısını arttırdığı bildirildi.




    YDH-ABD’nin Lübnan’daki istikrara yardımcı olma gerekçesiyle Doğu Akdeniz’e gönderdiği savaş gemisi sayısını arttırdığı bildirildi.

     

    Reuters haber ajansı, Amerika’nın Lübnan kıyılarına gönderdiği USS Cole savaş gemisinin yerini almak üzere bölgeye USS Philippine Sea savaş gemisiyle USS Ross destroyerini gönderdiğini duyurdu.

     

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan ABD Deniz Kuvvetlerinden bir yetkili, USS Philippine Sea savaş gemisiyle USS Ross destroyerinin birkaç gün önce USS Cole savaş gemisinin yerini almak üzere gönderildiğini belirterek bu gemilere ilaveten bir de yakıt tankerinin bölgeye sevk edildiğini söyledi.

     

    Söz konusu gemilerin Lübnan kıyılarından gözükmediğini belirten Amerikalı askeri yetkili, “ancak bu gemilerin varlığı Suriye ve benzeri bölge ülkelerine ABD’nin bölgedeki yükümlülükleri konusunda anlamlı mesajlar vermektedir” dedi.

     

    Hizbullah, ABD’nin bölgeye gönderdiği savaş gemilerinin bölge istikrarını tehdit ettiğini belirtirken, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, ABD’den bölgeye savaş gemisi göndermesini kendilerinin istemediğini söylemişti.

     

    Öte yandan bugün bir basın toplantısı düzenleyen Lübnan hükümeti karşıtı Hıristiyan Liderlerden Süleyman Faranciye, “umarım bu gemilerde dinlenmek için uygun mekanlar hazırlanmıştır, çünkü Lübnan’daki ABD uşakları bu gemilerle ABD’ye gitmek için Lübnan’dan kaçacaktır” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel