• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’nın Suudi Arabistan ve Mısır’ın telkinleriyle şam’da yapılacak Arap zirvesini boykot ettiği iddia edildi.




    YDH-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’nın Suudi Arabistan ve Mısır’ın telkinleriyle şam’da yapılacak Arap zirvesini boykot ettiği iddia edildi.

     

    Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan el-İttihad gazetesi, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’nın Şam’da yapılacak Arap zirvesine katılmama sebebiyle ilgili haberinde Lübnan hükümetinin Şam zirvesini boykot kararında Suudi Arabistan ve Mısır’ın etkili olduğunu yazdı.

     

    Hükümet yanlısı 14 Martçı gruba mensup bir politikacının Başbakan Sinyora’nın ülkede cumhurbaşkanı seçilememesinden dolayı zirveye katılmadığını söylediğini nakleden gazete, muhalif partilere yakın kaynakların ise Sinyora’nın Şam zirvesini boykot etmesinde Suudi Arabistan ve Mısır hükümetlerinin telkininin belirleyici olduğunu söylediğini yazdı.

     

    Suudi Arabistan yönetimi Kral Abdullah bin Abdulaziz’in Şam’da yapılacak zirveye katılmayacağını açıklarken, diplomatik kaynaklar Mısır ve Ürdün liderlerinin de Şam zirvesine katılmamasının ihtimal dahilinde olduğunu ifade ediyor.

     

    Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Lübnan’ın Şam zirvesine katılmama kararını eleştirerek “Lübnan bu toplantıya katılmamakla sorunun çözümü konusundaki altın bir fırsatı kaçırıyor” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel