• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- ABD Başkanı George Bush’a ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci Muntazır ez-Zeydi’nin çalışma arkadaşı, Zeydi’nin bu eylemi aylar öncesinden planlamış olduğunu açıkladı.




    YDH- ABD Başkanı George Bush’a ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci Muntazır ez-Zeydi’nin çalışma arkadaşı, Zeydi’nin bu eylemi aylar öncesinden planlamış olduğunu açıkladı.

     

    Mısır’dan yayın yapan el-Bağdadiye televizyonunda Muntazır ez-Zeydi ile birlikte çalışan Cihad er-Rubaie adlı gazeteci, “Bu tür bir eylem yapması Zeydi’den beklenen bir şeydi; çünkü o aşırı milliyetçi fikirlere sahipti” dedi.

     

    Zeydi’nin Bush’a ayakkabı fırlatma eyleminin onun kişisel bir kararı olduğunu belirten meslektaşı, Zeydi’nin eyleminin Mısır’dan yayın yapan ve herhangi bir parti ya da gruba bağlı olmayan el-Bağdadiye kanalının tutumunu yansıtmadığını söyledi.

     

    Fransız Haber ajansına demeç veren el-Bağdadiye kanalında çalışan bir başka muhabir de Zeydi’nin daha önce ed-Diyar kanalında çalıştığını ondan önce de çeşitli yerel gazetelerde muhabirlik yaptığını belirterek “Zeydi siyasi görüş bakımından bir komünisttir; ABD’ye ve Amerikan güçlerine karşıdır ve Bush’un en sert muhaliflerinden biridir” dedi.

     

    Zeydi’nin aylar önce meslektaşlarına “eğer bir fırsatını bulursam Bush’a bir basın toplantısında ayakkabımı fırlatacağım” dediğini nakleden meslektaşı, ancak arkadaşlarının onun bu sözünü çok fazla ciddiye almadıklarını söyledi.

     

    Iraklı gazeteci Muntazır el-Zeydi’nin Bush’a ayakkabı fırlatma eylemi, tüm Ortadoğu’da büyük bir destek görürken, Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin kızı Ayşe Kaddafi, düzenlediği basın toplantısında Muntazır ez-Zeydi’ye Bush’a ayakkabısını fırlattığı için cesaret madalyası vereceğini açıkladı.

     

    “Vatasımu” adlı bir hayır kuruluşunun başkanlığını yapan Ayşe Kaddafi, yaptığı açıklamada “Iraklı gazeteci Muntazır ez-Zeydi, bu eylemiyle insan hakları ihlallerine karşı olduğunu açıkça ortaya koymuştur” dedi.

     

    Öte yandan Sadr grubu da ABD Başkanı George Bush’a ayakkabısını fırlattığı için tutuklanan Iraklı gazeteci Muntazır ez-Zeydi’nin serbest bırakılması için kampanya başlattı.

     

     

     

     

    

    Makaleler

    Güncel